Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Hol volt, hol nem volt ... Élt egyszer Artúr király mondavilágában egy ici-pici Grál-lovag.

Noha a Grál-lovagsága csak később derült ki, azért visszamenőleg megadjuk neki ezt a címet. Mert mi ezt is megtehetjük. Portugálul Galaaznak, angolul Galahadnak hívták a srácot (én most A Grál keresése  című portugál lovagregény alapján mesélek), volt vagy tizenöt éves, és akár hiszitek, akár nem, egy apácakolostorban nevelkedett. Nem éppen lovagnak való összevont ovibölcsi és bentlakásos általános iskola, de az igazi tehetség még ezen is túlteszi magát. Innen szép győzni, ahogy mondani szokták.

A kis Galaaz egyébként a messze földön híres Lancelot (ejtsd: lánszöló)  és Corbenic-i Elaine törvénytelen fia volt, de meglehetősen szokatlan módon jött létre. Lancelot ugyanis Artúr király feleségének, Ginevrának a szeretőjeként vagyis inkább örök udvarlójaként minden más nő számára elérhetetlennek bizonyult. Elaine  azonban úgy belezúgott, hogy nem bírta ki, ha nem  fekhet le vele, így cselhez folyamodott, hogy megkaparinthassa legalább egy éjszakára. Egy boszorkányszerű hölgy, egy bűvös gyűrű és némi alkoholos ital segítségével elhitette Lancelot-val, hogy a királyné várja randira, a jóember meg szíves örömest teljesítette férfiúi "kötelességét".

Csak reggel derült ki a turpisság, és Lancelot majdnem felnyársalta a lányt (de igazából), mire az azzal védekezett, hogy már terhes tőle, és a világ legklasszabb lovagja lesz a fiuk, mert ez így van megírva a nagykönyvben. Lancelot  vállat vont: életben hagyta a cseles perszónát, adott neki egy cvikipuszit, oszt lelépett. Hát, nem mondhatnánk, hogy Elaine sokat nyert volna a sztorin: ha házasságot vagy további jó szexet remélt, akkor keservesen csalódnia kellett.  (Ha úgy felkészítették volna szegényt, mint Eszter királynét, talán jobb teljesítményt nyújt, de nem lehet mindenkinek ekkora szerencséje ...) Ahogy Elaine megszülte a kis Galaazt, gyorsan le is passzolta apátnő nővérének: így került hősünk apácakolostorba, hogy ott totálisan elrontsák a nevelését.

Hiába fogant tehát Galaaz kettős bűnben  (aztán az egyházjogászok boncolgassák, hogy ennek milyen üdvtörténeti következményei vannak, mint tudjuk, Jézus fogantatása körül is vannak problémák), ez nem lehetett akadálya annak, hogy elképesztő karriert fusson be, sőt, még javára is vált. Szimpla házasságból megszületni úgyis egyenest snassznak számított előkelőbb körökben.

A srác korán érő típus volt,  meg azokban az időkben tényleg nem nagyon lehetett várni a sültgalambra: tizenöt éves kis nyikhajként úgy érezte, hogy neki már nincs mit tanulnia az anyócáktól, meg különben is meglátogatta kvázi-anyja, Ginevra királyné, és megnyitotta számára a nagyvilágba, vagyis a férje udvarába vezető utat. Vitézünk, mint minden tinédzser, persze úgy gondolta, hogy minimum meg fogja váltani a világot, és mivel akkoriban ehhez nem hacker-nek, vagy brókernek kellett lenni, hanem lovagnak, rövid úton megszerezte az ehhez szükséges végzettséget, és csatlakozott a kor divatzarándoklatához, melyet Grál-keresésnek neveztek el a PR-osok.

A Grál mibenlétének tárgyalása nem a poszt tárgya (mindenesetre ne bízzatok feltétlen Dan Brown eszmefuttatásaiban), elég az hozzá, hogy ebben a regényben a Grál egyértelműen kehely, és azonos az utolsó vacsorán borivás céljából rendszeresített, majd később, a keresztre feszítés után Jézus vérének felfogására használt ivóedénnyel. Ezt a bizonyos kelyhet akarta tehát megtalálni Artúr király minden lovagja, noha az tudható volt, hogy valódi esélye csak annak van, aki  sok egyéb, nehéz feltétel teljesítésén túl példának okáért sose hált nővel.

Pontos statisztikáim nincsenek arról, hogy ennek az utóbbi feltételnek hányan feleltek meg, de egy biztos: a lovagok 99%-ának teljesen felesleges volt még csak álmodnia is a Grál megtalálásáról. Akkor miért kerekedtek fel testületileg? És egyébként is, minek kellett nekik a Grál? Örök rejtély mind a kettő, de megkísérlem megfejteni: a pasik számára kábé mindegy, hogy van-e esély nyerni egy versenyben, és, hogy miféle serleg a díj: a lényeg maga a verseny, meg hogy ne kelljen otthon tespedni, merthogy az unalmas. (Akkor nem volt még se internet, se kábeltévé.)

Térjünk vissza Galaazra: mint sejthetitek, ártatlan sihederként, egy apácakolostorból jövet ő még megfelelt a tisztasági követelménynek (na, nem arról beszélünk, hogy rendszeresen mosakodott, mert az kifejezetten nem volt rá jellemző), és a származása miatt se kötöttek bele (hisz Artúr király is hasonló, cseles módon jött létre Uther Pendragon jóvoltából, aki egy másik pasi feleségét, Igraine-t úgy ejtette teherbe, hogy a férj külsejét vette magára - lásd még ugyanezt a forgatókönyvet a görög mitológiában Amphütrion sztorijánál), így aztán joggal hitte, hogy komoly esélyei vannak a nyerésre. Igaz, a fegyverforgatást még nem gyakorolta túl rég, de olyan őstehetség volt, mint Neo a Mátrixban, pillanatok alatt ki lehetett képezni mindenre, amire csak szüksége lehetett egy elsőrangú lovagnak.

Hősünk tehát vidáman poroszkál az artúri erdőben idősebb haverjával, Boorz-zal együtt, az idő szép, a madarak csivitelnek, a cilicium szúr, mint a fene, de hát nem is arra van kitalálva, hogy simogasson, szóval, a két pasi a lehető legjobb hangulatban halad, mikor elébük tűnik egy emberi lakhely. Pontosabban, egy királyi vár. Mint kiderül, egy Brutos nevezetű fószer uralkodik benne, és mikor megtudja, miféle előkelő lovagokkal van dolga, VIP-ekhez illő módon látja őket vendégül.

Esznek-isznak, persze csak mértékkel, zenét is hallgatnak, szintén mértékkel ... Semmi gond nem is volna, ha a király leánykája, a szintén tizenöt éves  XX (a nevét persze nem tudjuk meg) ne vetne szemet a sápadt orcájú kis önmarcangolóra, Galaazra.

A fene érti ezeknek a tinédzsereknek az ízlését (a szomszéd kiscsaj is egy nagyon béna kinézetű sráccal szokott ücsörögni a lépcsőházban)... Most mondjátok meg, mit remélhet egy szűzlány egy ilyen tejfelesszájú nyikhajtól, aki a következő reggelen továbbáll? Ugye, hogy semmit? Éppen ezért gondolja úgy ez az egyébként meglehetősen szemrevaló, mitöbb, kifejezetten szépnek mondható fehérnép, hogy még aznap éjjel cselekednie kell. Ölbetett kézzel várni vagy bármi mást csinálni nem az ő stílusa, hát némi tépelődés és a dajkájával folytatott párbeszéd után (melyben a dajka természetesen bölcs tanácsokkal látja el és megpróbálja lebeszélni a hülyeségről), fogja magát és egy szál hálóingben besurran a sráchoz. (Itt emlékeztetnék Galaaz barátunk anyukájának sztorijára, úgy látszik, a csajok akkor se voltak passzívabbak, mint ma, pedig hogy szidják őket, ha ráakaszkodnak a fiúkra.)

El se tudja képzelni, hogy van olyan férfiember (na jó, olyan, hímnemű lény), aki képes lenne visszautasítani őt, ha maga mellett érzi az ágyikóban, hát rövid hezitálás után befekszik Galaaz mellé, a takaró alá. Na, ez megvolna, de reakció semmi. A srác tovább alszik, mint akit fejbevertek. A lány kezd kétségbe esni, hisz ő olyan egyszerűnek képzelte el a dolgot, elég, ha befurakodik a srác mellé, az ágyba, oszt lesz valami, na, ha pontosan nem is tudta, hogy mi.

Telik a drága idő, és a fiú nem mozdul. Erre a lány elkezd matatni. Csak akkor tűnik fel neki, hogy a srác nem egy szál semmiben vagy ingben hever ott félájultan, hanem rajta van a cilicium. Ha valakinek nem lenne világos, hogy miféle kiegészítőről van szó, ez egy  mazochisták számára kifejlesztett, permanensen használható kínzóeszköz, amelyet a derékra szokás felkötni: belül kis szegek vannak ráaplikálva, amelyek belevájnak a húsba, igen szép sebeket ejtve az áldozaton. Folyamatos vérzés és gennyesedés garantált.

A kis királylánynak végre leesik, hogy nagyon rossz lóra, akarom mondani, lovagra tett. Mert ez nem az az élvhajhász kóbor rocker típus, aki egy kis pipit semmi esetre el nem mulasztana, főleg, ha az önként fekszik az ágyába, hanem egy őrült vallási fanatikus. Szegény gyermek, ahelyett hogy gyorsan kislisszolna és visszatérne a saját szobájába, elkezd keservesen bőgni. Galaaz felébred, és ahogy leesik neki, hogy egy lány fekszik mellette, mitöbb, magának a vendéglátójának feltételezhetően szűz lánykája, nem azt csinálja, amit minden más, jóérzésű férfiember tenne, vagyis nem kezdi el finoman simogatni vigasztalni, hanem jó messzire elhúzódik tőle az ágy másik végébe, és ráförmed. (Hiába, nem volt neki rendes gyerekszobája ...)

A gond valószínűleg nem az, hogy nem hajlandó lefektetni, ezt a kiscsaj  még  képes lenne megérteni, ha szépen, okosan és beleérzéssel elmagyarázná, hogy miért nem ... De Galaaz megalázza a lányt, aki ettől teljesen kiborul, és rögtön elkezd öngyilkossággal fenyegetőzni. A játszma XX számára elveszett, neki már csak az lebeg a szeme előtt, hogy bosszút álljon a srácon, aki visszautasította: ha nem fekszik le vele, akkor megöli magát, és a haláláért ő lesz a felelős, vagyis vége a bűntelenségének, és ezzel méltatlanná válik magára a Grálra is.

Kipattan az ágyból, megkaparintja Galaaz kardját. A srác ekkor meginog, és kijelenti, hogy hajlandó megtenni, amit kér, csak ne tegyen kárt magában. De persze késő. Sajnos, ezt a sztorit nem lehet happy endinggel megspékelni.

A többi már krimi, hogyan fedezik fel a holttestet, miként vádolják meg a lovagokat a gyilkossággal, hányan hagyják ott a fogukat, míg a lovagok végre el tudják mondani a királynak, hogy a kislány öngyilkos lett, és pontosan miért ... A gyászoló apa végül útjukra engedi őket. A csaj számítása egyébként nem jön be: Galaaz-nak nem rója fel a Jóisten ezt az epizódot, és így is Grál-lovag lehet belőle. Mikor végre megtalálja a kelyhet, bele is hal, bár mások úgy magyarázzák, hogy felvétetik a mennybe.

Tanulság: sokkal jobban járunk egy szimpla, egészséges lelkületű pasival, mint egy Grál-lovaggal, akinek még az ágyban is glória van a fején és cilicium a derekán.

A bejegyzés trackback címe:

https://szexcsatakanno.blog.hu/api/trackback/id/tr303233309

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vén betyár 2011.09.19. 08:49:37

"Egy apácakolostorban nevelkedett."
Mindenki jobban járt volna, ha nyilvánosházban nevelődik.:)
A túlzásba vitt önmegtartóztatás tragikus vége.Inkább önfeláldozásra kellett volna nevelni.:D

Gloria Mundi · http://szexcsatakanno.blog.hu 2011.09.19. 13:46:08

@vén betyár: Hát, önfeláldozott is olykor, egy másik epizódban meggyógyít egy leprás lányt azzal, h kölcsönadja neki a ciliciumát. :-)
Az egész portugál Grál-regény nagyon furcsa szellemiségű, még katkó szemmel is eretneknek tűnik. Szélsőségesen dualista, minden, ami anyag, test az ismeretlen szerző számára negatív.

NAR 2011.09.19. 21:17:31

Szóval ő volt Sir Galahad, az szűzi... Bezzeg én nem bírok ilyen szűzlányokkal találkozni :-)

Gloria Mundi · http://szexcsatakanno.blog.hu 2011.09.19. 21:50:01

@NAR: Mért, akkora truváj lenne? Állítólag nem egy fesztivál elvenni valakinek a szüzességét ... Nem csak Galahad riadt vissza a feladattól.

Kismy 2011.09.20. 20:39:17

végre volt időm elolvasni; jókat derültem rajta :)
arról nem szól a fáma, hogyan nevelte őt egy teljes zárdányi apáca? azért nem lehetett fenékig tejfel az élete a nemi érés után :) lehet csak megcsömörlött, azért nem kellett neki a maca :)

Gloria Mundi · http://szexcsatakanno.blog.hu 2011.09.20. 22:06:55

@Kismy: A gyermekkora homályban maradt ... Sztem rendkívül szigorúan nevelhették, de ki tudja, azért ott is voltak mindig növendék jelöltek, novíciák, egyebek ...
Szegény kisfiú, ki tudja, mikor szoktatták rá a ciliciumra.

Daenerys 2011.10.02. 23:16:44

Ez az Elaine a Lady of Shalott, amék mindig szőtt és visszapillantótükörből kémlelte, jár-e arra valami jó pasi?

Sir Galahad, a szűzi. Jájj. Gyalog galopp után már semmilyen Artúr királyos dolgot nem bírok komolyan venni, az Excaliburt is végigröhögcséltem.
süti beállítások módosítása