Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Engedvén a noszogatásnak és a férfiak csillapíthatatlan kíváncsiságának (vajon mit számít a méret, mekkora az akkora, kisebb-e, mint az övék, vagy nagyobb, és egyébként is), írok végre a mitológia kertitörpéjéről is.

Benne vagy? Vagyis benned van? Csókolózni is kell vele, hogy eredményes legyen a dolog?

Priaposz anyukája, gondoltátok volna-e, régi ismerősünk és kedvencünk, a varázslatos Aphrodité volt. Az anya biztos, az apa, mint oly sokszor, bizonytalan: legtöbbször a szenvedélybeteg (idült alkoholista) és cseppet sem daliás kiállású (pocakos) Dionüszoszt (latinul Bacchus) emlegetik ebben a szerepben, de akad, aki Hermész vagy Adonisz nyakába varrná a kis torzszülöttet. Adoniszt inkább kizárnám, két szép egyedtől ilyen szörnyecske nem származhat, akármennyire is bekavart Héra a DNS-spiráljába. Hermésztől sok minden kitelik, úgyhogy esélyes … Még Zeuszt is hírbe keverik egyesek, de biztosabb forrásból tudjuk, hogy Aphrodité tabu volt a számára, viszont Pán ugyancsak nem lehetetlen tipp. Ha szembejönne az utcán a kis Priaposz, valószínűleg elegen esnének pánikba.

Hogy Héra mit csinált azzal a bizonyos DNS-spirállal, majd megmondják a genetikusok, de szegény kisgyerek a szokásosnál jóval tekintélyesebb nemiszervvel született. Héra átka azonban nem ebben az egy, igencsak nagyméretű dologban nyilvánult meg, ó, a jóasszony nem volt éppen fantáziátlan, kár, hogy nem másutt kamatoztatta ezt az adottságát, bár akkor a mitológia szegényebb lenne jó pár sztorival.

Rendkívül csúf külsőt is szervált a szerencsétlen Priaposznak, de ami még perverzebb, impotenciával verte meg, és gyagyássá tette. Az impotencia kicsit problémás, mert más források szerint éppen hogy az állandó erekció volt a legnagyobb átok a törpén (a priapizmus betegségében szenvedők is ettől nyögnek), a kis csúfságot mindig is álló cerkával, akarom mondani, zászlórúddal ábrázolják …

Miért is pöccent be ennyire az a begyöpösödött, örökké savanyú képű, ezerszer megcsalt Héra? Hivatalos magyarázat szerint így akarta megbüntetni szegény Aphroditét úgymond kicsapongó életéért. Pedig nem is az ő férjecskéjével csapongott ki, mint már említettük, a nevelt lány státusz megóvta a szajhaistennőt Zeusz papa legtöbbször nem valami örvendetes támadásaitól. Nemhivatalos forrásból tudjuk, hogy az istennők királynéja nem a kicsapongást rosszallotta annyira, hanem a már részletesen elregélt, számára sikertelenül végződött szépségverseny lehetett a sportszerűtlen átok hátterében, ugyanis Aphrodité a verseny idején éppen (megint) terhes volt, mégpedig a szerencsétlen Priaposszal.

Szemenszedett hazugság, semmi közöm ehhez a torzszülötthöz. És tiltakozom az ellen, hogy vele egy posztban szerepeljek!


Ha már Aphrodité kicsapongásait és a megérdemelt büntetést emlegetjük: ide kívánkozik az a sztori is, amelyből kiderül, hogy a hentergést is meg lehet unni, és olykor a rosszlányok is szeretnének jó útra térni (a jó és rossz ebben az esetben nem szó szerint értendő, hisz tudjátok …) Egyszer ugyanis Athéné, a harcos szüzecske, aki a fegyverlobbi vezetésén kívül még a textiliparban is érdekelt volt (szövés-fonásban nem akadt párja, bizony, ki gondolta volna), rajtakapta a szerelemistennőt, de nem ám valami zaftos anekdotába illő helyzetben, mert az nem lett volna különösebben érdekes (mármint az ő számára, állítólag).


Na, ezt sajnálta tőlem Athéné. Hát akkor legyen az övé, tessék.


Aphrodité titokban, egy félreeső kamrácskában épp dizájnos ruhát szövögetett magának, vagyis dógozott. Szerintem csak arról volt szó, hogy rájött a boldogság nyitjára, ami ugye nem (csak) az ágyban keresendő, hanem Csíkszentmihályi Mihály szerint  a flow-ban, a kreatív munka nyújtotta lebegésben, amely elfeledtet velünk minden mást. (Ilyen a posztírás is, például, ha épp nem üvölt két kutya és két gyerek a blogger közvetlen környezetében …)
 


Szóval Athéné üzeni, hogy menjek vissza oda, ahonnan jöttem? De én dógozóba akarok járni!


Szegény Aphroditét a katonalány a sárga földig lehordta, amiért ilyen, hozzá nem való tevékenységet végez, pedig az az ő, mármint Athéné előjoga. Aki szajhának született, az maradjon csak szajha, ugyebár (a Moirák, akik a sorsunkat szövögetik kisiparban, Aphrodité fonalára a legősibb mesterség művelője címkét ragasztották, és itt nincs ám átcímkézés, mint a húsiparban). Aphrodité kérte a bocsánatot, szégyenkezve eltakarodott, és soha többé egy szalmaszálat nem tett keresztbe. Ennyit a szabad akaratról, és az erkölcscsőszök logikájáról.

Húha, ennyi mindent írtam már, és Priaposz viselt dolgairól még nem tudtunk meg semmit? Talán azért, kedveseim, mert nem sok sztori fűződik hozzá. Születése után, akárcsak Héphaisztoszt, őt is lehajították az Olimposzról, bár legalább nem a saját anyja, hanem az istenek közössége döntött úgy, hogy köszi, belőled nem kérünk, ne rontsd itt a levegőt. Akkoriban még nem volt antidiszkriminációs törvény, és a gyámhivatal sem sietett a középsúlyos értelmi fogyatékosként besorolható lény segítségére. De arra járó pásztorok megszánták (ezekre mindig számíthatnak a kitett gyerekek), és felnevelték.


Mibe, hogy a súlyát (vagyis a tömegét) még nem mértétek le? A hosszát bezzeg igen ... De hát az olyan köznapi dolog.


Egy konkrét történet fűződik a nevéhez, hol Hesztiával, hol egy Lotisz nevű nimfával kapcsolatosan mesélik. Hesztiáról (latinul Vesta) tudni kell, hogy ő a házi tűzhely (kályha, főzőlap és radiátor) istennője, Athéné és Artemisz mellett a harmadik, aki örök szüzességet fogadott, mégpedig állítólag azért, hogy kérői között ne törjön ki a nulladik világháború. Nos, vagy őt, vagy Lotiszt próbálta Priaposz egyszer megerőszakolni, mert normális úton-módon úgyse juthatott se nőhöz, se férfihoz vagy fiúhoz, bár esetleg félig állat mitikus lényeknél nagyobb esélyekkel indult … (Ha belegondolunk, egy Zeusz, egy Hermész vagy egy Apollón se nagyon lacafacázott civilizált udvarlással, akkor annyira nem is nevezhetjük szokatlannak ezt a módszert.)


Dehogy konyult le a szamárüvöltéstől! Csak Hesztia helyett egy gáztűzhelyet találtam. Kínos ...


Nos, Priaposz nekikészült a bűnténynek, elővette méretes szerszámát, és odalopózott az áldozatjelölthöz, mikor is egy szamár, amely egyébként a bujaság állata, vagyis igazán lehetett volna cinkosan szolidáris, éktelenül elordította magát. Ettől úgy megijedt a rosszban sántikáló törpe, hogy lekonyult neki … Még rosszabbul járt, mint Héphaisztosz Athénével, nála legalább produktum keletkezett. Priaposznál ez sem. Aki viszont megmenekedett, az csakis jól járhatott, és mi ebben az esetben nőpártiak vagyunk, ha nem zavar benneteket.

 

Sokmindennek neveztek már, de gáztűzhelynek még nem ...


A torzacska lény az állítólagos impotencia ellenére mégiscsak termékenységisten, és a felálló farkú istenségek csoportjában korántsem első és egyetlen, hisz minden természeti vallásban megtalálható hasonszőrű vagyis hasonpéniszű figura (a nyers őszinteség nevében olykor nem is fáradoztak emberalak kifaragásával, egyszerűen magát a nemiszervet helyezték az oltárra). Az egyiptomiaknál Minnek nevezték az ithyphallikus, vagyis pénisszel ábrázolt istent, és persze a görögöknél is többen osztoznak a szerepen, a fentebb említett Hermész és Pán is dugdos odahaza olyan pornófelvételeket, amelyek arra engednek következtetni, hogy nem áll tőlük messze a téma …



A rómaiak is több férfi termékenységistent tiszteltek úton-útfélen, egyrészt Priapus néven ismerősünket, elsősorban a kertek, gyümölcsösök, méhészetek védelmezőjeként. De létezett régebbi, sokkal rómaibb változata is, Fascinus, aki érdekes módon a diadalmenetekben is szerephez jutott, mégpedig egy Vesta-szűznek jutott az a megtiszteltetés, hogy a rudimentáris egyszerűséggel kifaragott, egyébként a Vesta-szentélyben őrzött műfarkat a hadvezér kocsijának aljára erősítse, és ezzel védje a triumfust minden ártó hatástól. (Kennedynek bezzeg nem volt műfarok a járgánya alatt, biztos ezért lőtték le.) Lehet, hogy furcsálljátok, hogy pont egy szűznek kellett vibrátorhoz hasonló eszközökkel rohangálnia, de most nem bocsátkozom hosszas magyarázatokba, egyszer majd mesélek a Vesta-szüzekről, őrsvezetői becsületszavamra.

Remélem, az a helyes kis Vesta-szűz nem feledkezett meg a műphalloszról.

A másik ősi római péniszisten (vagy ugyanaz, csak zöldben) a vicces nevű Mutunus Tutunus, akit ugyancsak nemes egyszerűséggel ábrázoltak, flancok nélkül. Ennek az istenségnek volt a legjobb egyébként az egész vallástörténetben, mert őt illette a ius primae noctis, vagyis az első éjszaka joga (bár szerintem megelégedett az első numera jogával). A hagyomány szerint a menyasszony szüzességének elvétele nem az újdonsült férjecske feladata volt, hanem ezé a műfaroké, amely még csak vibrálni se tudott, ejnye-bejnye. Igen, jól értettétek, egy álló  szoborba köllött beleülniük szegény asszonykáknak. Méreteiről nincsenek információim, elnézést, se arról, hogy lehetett-e síkosítót használni. Gondolom, nem volt megtiltva …


Ki lesz ma az első, csibéim? Döntsétek el, én bírom a strapát.


Mindenesetre ezt a szerencsés istenséget is a Vesta-szüzek őrizték hét lakat alatt, nehogy elveszítse a mágikus erejét, hiszen ezáltal tudott termékenységet biztosítani Rómának. Amint látjátok, a pasik spermaszáma meg -minősége nem számít semmit. Sőt, a péniszük mérete sem … A megfelelő istent kell csak kikölcsönözni a megfelelő szentélyből.

Röviden még annyit tennék hozzá, hogy Priaposznak nem áldozott le a kereszténység hivatalossá válása után sem, erről például itt olvashattok (a linkre még a bemutatkozó poszt idején hívta fel a figyelmemet egy kommentelő, köszönet érte).

Amíg ez itt tereget, beszéljük meg, Priaposzkám, hogy mit kell tennem a baba érdekében. A férjemre úgyse nagyon számíthatok.
 


Akárhogyan is, termékeny új esztendőt mindenkinek, mégpedig abban, amiben leginkább szeretné!

És lehet Priaposz-verseket küldeni, ha van kedvetek. Például Weöres Sándortól is. Sajna a beküldőknek jutalmat nem tudok felajánlani ...
 

A bejegyzés trackback címe:

https://szexcsatakanno.blog.hu/api/trackback/id/tr371636168

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ms. Mazsola · http://msmazsola.blog.hu/ 2010.01.02. 12:01:54

Na ezt bírom az ókorban :-D Ilyen lehetetlen istenek és leplezetlenül péniszcentrikus ábrázolások, mennyivel érdekesebb, mint ma egy pornófilm! Na azért Priaposzé már egy kicsit túlzás.

vén betyár 2010.01.02. 13:52:41

Mesteri ez a váltás a nagy szakállúról.
Megjósolom,legalább ilyen hosszú lesz a
hozzászólások sora is.
Az Index legelsőként ajánlja.
Gratulálok!
Versolvasás folyamatban.

vén betyár 2010.01.02. 13:55:16

Mesteri ez a váltás a nagy szakállúról.
Megjósolom, ilyen hosszú lesz a hozzászólások sora is.Az Index is elsőként
ajánlja.
Gratulálok!
Versolvasás folyamatban.

vén betyár 2010.01.02. 13:56:53

@vén betyár: Bocsi, bénázok, pedig az ujjammal írtam.

twollah / bRoKEn hOPe, sUppLeX · http://freewaresoftwarenews.blogspot.com/ 2010.01.02. 14:24:14

A keresztenyek meg azon vannak kiakadva, hogy valaki a szeplotelen fogantatast feszegeti.

Iovius 2010.01.02. 14:25:26

Gratulációm a Szerzőnek:))
Ilyen alapos felkészültség és briliáns közreadás, rendkivül szórakoztató volt..:)))
Már is vigyorgóssá tette a napom..:)))
Csak igy tovább:)))

Gloria Mundi · http://szexcsatakanno.blog.hu 2010.01.02. 14:31:32

@Ms. Mazsola: Már az ősember is ilyen isteneket tisztelt, az elvont gondolkodás a civilizáció jele :)
Létező-működő vallásokba nehéz, olykor életveszélyes belekötni, mint tudjuk.

Gloria Mundi · http://szexcsatakanno.blog.hu 2010.01.02. 14:33:17

@vén betyár: Versolvasás eredményét velünk is megosztod?
Nem is bénáztál, csak késett a kommented megjelenése, előfordul.

Gloria Mundi · http://szexcsatakanno.blog.hu 2010.01.02. 14:41:52

@vén betyár: Jóslatod egyelőre nem vált be, a kommentek nem záporoznak ... Igaz, egyet kimoderáltam, mert ez ugyan egy obszcén témákkal foglalkozó, de nem obszcén nyelvezetű blog :)

Ms. Mazsola · http://msmazsola.blog.hu/ 2010.01.02. 15:32:54

@Gloria Mundi: Elvont gondolkodás, muhaha :D Vallásilag lehet, de világi tekintetben sokan vallják a pénz és a szexualitás hatalmát. Mint az ősmebernél: mamutcomb vacsira és termékeny asszony ->sikeres ember.

Gloria Mundi · http://szexcsatakanno.blog.hu 2010.01.02. 15:44:00

@Ms. Mazsola: Ó, az tuti, h nem vagyunk most se elvontabbak úgy átlagban. Pl. ma olvastam, h "Janet Jackson mellbimbójára kétszer annyi internetező volt kíváncsi, mint szeptember 11-ére, és ötször annyi, mint a Columbia űrrepülőgép katasztrófájára". Pedig mi a fene különlegesség van abban a mellbimbóban? Ahol nincs ellenőrzés, ott továbbra is legalantasabb ösztöneink uralkodnak, és ugyanolyan vagyunk, mint az ősember. De a vallás egyre inkább elválik ettől az ősember-logikától, vagy legalább is kísérletet tesz rá. Legfőképp azonban pl a nők szexuális jogainak korlátozására törekszik. Sajnos.

NAR 2010.01.02. 16:20:58

Ez a szobros szüzességelvesztés még érthető is, nem kell a tágítással vesződni, a friss (és felajzott) férj egyből belevághat a dolgok közepébe :-)

Gloria Mundi · http://szexcsatakanno.blog.hu 2010.01.02. 16:41:03

@NAR: Női szemszögből ez elég horrornak tűnik számomra. Még akkor is, ha vki (nőtárs?) gondoskodott a menyasszony felizgatásáról, mert szárazon beleülni, brrr. Ilyen részletekről persze nem tudunk. De nem zárnám ki azt sem, h nem ültek bele igazán, csak jelképesen odakuporodtak, mintha ... A felajzott férj meg legyen akár újdonsült, akár régi, legyen szíves ne a dolgok közepibe vágni, hanem gyengéden játszadozni előtte! (Nem csak férjekre vonatkozik!)

Mérges gomba 2010.01.02. 19:19:11

rég jártam erre, és ím újabb remekbe sikeredett poszt, már vártam mikor kerül elő a nagydákós kiöreg...hmmm most jut eszembe ha emlékezetem nem csal meg, volt neki egy hasonszűrő női "párja" is a mitológiában, pici nőcske, furán "kidomborított" altesti tulajdonságokkal, aki obszcén tánccal vidította fel a szomorkodó istennőket és isteneket.

Gloria Mundi · http://szexcsatakanno.blog.hu 2010.01.02. 19:56:51

@Mérges gomba: Iambe ill. Baubo? Démétért vidította fel, magát mutogatva ... Nagyon ősi istennő lehetett, valószínűleg prehellén. Szobor kéne itt: mkatz.web.wesleyan.edu/cciv110x/hhdemeter/cciv110.Iambe.html
Azért a phallosznak a nyugati kultúrában sokkal nagyobb terep jut, könnyebb is ábrázolni, mitagadás ... De nem ez az egyetlen ok.

csj 2010.01.02. 21:21:33

Régebben tisztábbak voltak a viszonyok: születni, halni, közben szeretni nőt és férfit. ( No és az Istenünket. ) Mára ugye kifinomultabbak lettünk: ölni pld. pilóta nélküli robotrepülőgépeket küldünk.
www.csj.hu

Bodli 2010.01.02. 21:22:31

Azt hallottam, a szűzlány-"mítoszok" dacára nem igazán örömteli megtiszteltetés a férfiak java része számára megtemmi az első "lépést". Talán ezért formáltak a gigantikus fallosz köré gyengeelméjű tulajdonost: jó nagy marha, aki ezt választja hobbijának.
Ugyanakkor, mint hírlik, egyes kultúrákban a felnőtté avatás döntő momentumát a leányzó édesapja volt köteles végrehajtani. Elősegítendő a leválást?
Ha valaki fintorogna - mint jómagam - , ne feledjük Terentiust: "Ember vagyok, semmi sem idegen tőlem, ami emberi"

Gloria Mundi · http://szexcsatakanno.blog.hu 2010.01.02. 21:27:01

@Bodli: Az emberiség bizony mindenféle furcsaságot produkál, a szexualitásban is. Az incesztus a nyugati kultúrában tabu, de nincs ez mindenütt így. Persze megvan az oka, miért tabu. Egyébként arra nem emlékszel, h hol volt ez az apa-lány beavatási rítus?

Ms. Mazsola · http://msmazsola.blog.hu/ 2010.01.02. 22:16:06

@Gloria Mundi: Én azt is olvastam valahol, hogy a friss férj veszi el a feleség szüzességét, de az ujjára csavart gézdarabbal, mintegy leellenőrizve az érintetlenségét. De ha megöltök, sem emlékszem, hogy hol olvastam ezt. Még guglizgatom, hátha ráakadok.

Trójai 2010.01.02. 22:57:35

@Ms. Mazsola:

gézdarab az ókorban?

Én olyasmiről olvastam csak, hogy a Keleti népeknél a véres lepedőt mutogatja a férj nászéjszaka után. Azaz a rokonság nagy becsben tartja és körbeadják egymásnak nézegetni, mint valami győzelmi zászlót.

@Gloria Mundi:
Én középkori francia polgári családokban olvastam ezt az apa-lány-szüzességelvevés dolgot, de már meg nem mondom hol. De csak ha a lány szeretné, azaz beleegyezésével.

Ms. Mazsola · http://msmazsola.blog.hu/ 2010.01.02. 23:17:35

@Trójai: Nem ókor, de nem találom... Bezzeg ezer buta oldalt kiköp szexuális felvilágosítással... Áh. Ha megtaláltam szólok.

vén betyár 2010.01.03. 05:00:42

Priaposzi költészet: a görög Priaposz /lat:Priapus/ istenhez írt versek összessége.
Priepa: római költői műfaj, erotikus, gyakran obszcén hatású vers, főként epigramma.
/Forrás:Lapoda Multimédia/

Weöres Sándor: Priaposzi versek

évi nyafog, ne kínozzák,
míg először olajozzák,
félrerándul kis popója,
most avatja hódolója.

nem kell hozzá emberöltő,
síkosan csúszkál a töltő.
s ezentúl csak becsapás
a szemérmes nyafogás.

vén betyár 2010.01.03. 05:15:42

@Gloria Mundi: Csak szabaduljanak rá a lemilesek, a katonák ... meg a gyömbéresek!

Mérges gomba 2010.01.03. 08:43:15

@Gloria Mundi: igen, ez volt a sztori:)Köszke... furi hogy egy istennőt vidított fel egy msáik istennő:D így

Gloria Mundi · http://szexcsatakanno.blog.hu 2010.01.03. 08:52:22

@Trójai: A véres lepedő mutogatása nem olyan ritka, és sztem nem csak keleten volt szokás. Dél-Amerikában is.
Ezzel az a gond, h nem mindenki vérzik az 1. alkalommal ... Ha pechjére nem vérzik, pedig szűz, akkor nemtom, hogy csinálja. Én biztos megsebezném magam vhogy, h tuti, ami biztos, legyen vér azon a hülye lepedőn.

Gloria Mundi · http://szexcsatakanno.blog.hu 2010.01.03. 08:54:21

@Trójai: A kkori francia polgári családokat nem bírom elhinni ... Nemsoká kapok egy szakkönyvet a kkor szexualitásáról, hátha abban benne van.

Gloria Mundi · http://szexcsatakanno.blog.hu 2010.01.03. 08:59:13

@vén betyár: Köszi a szorgalmas kutakodást. És mán megint nem értek egyet egy pasival, ezúttal Weöres Sanyival, de ez nem újdonság. :)
Ja, pár lemiles már átszokott, de a kommentelési kedvük korántsem akkora, mint odaát. És a gyömbéres őrület se gyűrűzött be kommentek formájában. Pedig a tegnapi olvasólétszám 13.000 fölött volt. Ehhez képest komment valóban alig jött. Ijesztő a blog? :)

Ms. Mazsola · http://msmazsola.blog.hu/ 2010.01.03. 09:42:39

@Gloria Mundi: Nem, csak egy csomóan benéznek, elolvassák és úgy vannak vele, hogy nem tudnak mit reagálni rá. Az ember nagyon ritkán írja le, hogy jó poszt volt, köszi, mert azt olyan semmilyennek érzi. Ha pedig nem tud semmire se reflektálni, akkor szépen bezárja és csak a statisztikából derül ki, hányan olvasnak.

Gloria Mundi · http://szexcsatakanno.blog.hu 2010.01.03. 09:49:16

@Ms. Mazsola: De nézd meg a lemilt, a konteót, azokra mindig tudnak mit reagálni, pedig sztem azért a szexről többeknek van véleményük, ha nem is kultúrtörténeti szempontból, mint a hadászatról vagy az összeesküvés-elméletekről ... Na, mindegy, a nem kommentelő olvasóknak is nagyon örülök, természetesen, csak morfondírozom azon, hogy miért kevés a komment.

tiboru · http://blogrepublik.eu 2010.01.03. 19:05:27

@Gloria Mundi:

Irigykedünk, irigykedünk?

:-D

Van még egy olyan magyarázat(om) is, hogy a regisztrált hozzászólások korában az ember inkább felvállalja a katonaságról vagy a konteókról alkotott magánvéleményét, mint azt, amit a szexről gondol (vagy fantáziál).

Mégiscsak más, ha az olvasótársak azt olvassák a fejedre egy hónap múlva, hogy "bezzeg a karabahi háborúval kapcsolatban marhaságot írtál!", mint azt, hogy a "priaposzos posztban kiderült rólad, hogy [moderálva]!"

Gloria Mundi · http://szexcsatakanno.blog.hu 2010.01.03. 19:21:59

Jóvanna, egy kicsit irigykedem, de inkább értetlenkedem.
Ami pedig a fejreolvasást illeti, ez is szakma, nekem nem a szexről, hanem vallás- és kultúrtörténetről kell írni tudnom. Na jó, az se árt, ha a szexről is tudok vmit :) De ugyanúgy kiderülhet, h vmiben tévedtem ...

vén betyár 2010.01.04. 08:22:31

@Gloria Mundi: Talán kicsit árnyalná a képet a következő:
the-online.hu/erdekessegek/reszletek/1382 gyerekek nincs rajtam
bugyi/
Sajnos nem tudom olyan ügyesen bevinni kékkel, hivatkozásként, hogy ráklikkelve
azonnal megjelenjen, talán vki segíthetne, nagyon érdekes.

tiboru · http://blogrepublik.eu 2010.01.04. 08:39:44

@Gloria Mundi:

Méghogy TE tévednél?! Ugyan Glória, ezt elképzelni is nehéz!

vén betyár 2010.01.04. 08:47:34

@Ms. Mazsola: Jé, mégis sikerült, nagyszerű, igaz, hogy piros, de sebaj.

Igaza van @Ms. Mazsolának.Addig jó nekünk, egyszerű fogyasztóknak, amíg akadnak tudós /ámde játékos, pajkos/ mesterasszonyok és mesterembörök, akik különb-különbféle témákban időnként megosztják velünk ismereteiket, üdítően,
vidáman, elgondolkoztatva, felvidítva, felfrissítve a szürke hétköznapokban megfáradt emberfiát/lányát.Hogy jönnék én ahhoz, hogy /túl a fogyasztás örömén/ véleményezzem a nagyszerű teljesítményt?Én még a Gutenberg-galaxis
gyermekeként többször vissza-visszatérek
egy-egy kiváló írásra /a legtöbb ilyen/,
ízlelgetem, élvezgetem.Közben rohan az idő, már itt is van egy komment, majd a következő, meg máris egy újabb poszt.Túl
gyors nekem ez a szép, új net-es világ, vagy én vagyok túl lassú hozzá.Az emberek többsége is így lehet vele.Elolvassa, élvezi, tetszik neki, de rohan tovább, mert várja a többi
blog, a többi érdekes, tartalmas információ, még ha esetenként /tisztelet a kivételnek/ fel sem tudja dolgozni, éppen az időhiány miatt.Arra meg végképp nincsen ideje, hogy elgondolkozzon, reagáljon.
Az olvasószám önmagáért beszél.

Gloria Mundi · http://szexcsatakanno.blog.hu 2010.01.04. 13:43:29

@vén betyár: Köszi a linket, micsoda szorgalom! Kár, h az ismertetésben nem idéznek több verset. A blogom jobb oldalán hirdetett Udvariatlan szerelem c. kötetben középkori versek szerepelnek, olyik nagyon alpári stílusú, és mégis tűrték a nyomdafestéket, tán az 50-es években tűnt csak úgy, h nem ildomos ilyesmit kiadni. Ma aztán megy minden, ami belefér, meg azelőtt is ment, csak vannak puritánabb korszakok. Ki tudja, mi a jobb, ha csak titokban lehet ilyeneket írni (akkor jobban esik), vagy, ha a csapból is ez folyik ...
Sztem WS életművéhez tartozik ez is, főleg a Psyché után nem tudom, hol itt a kérdés :)

vén betyár 2010.01.04. 14:22:59

@Gloria Mundi: Köszi, ajánlásodra már korábban elolvastam az ajánlásaidat, ez is nagyon színvonalas.Én sem tudom, hol itt a kérdés, engem a vitakészséged zavart meg az, hogy nem értettél egyet WS-el, csak tudnám, hogy miben.Szerintem művészetben nincs trágárság, az igazi művészet átlényegíti, szublimálja, feloldja, nemesíti.A trágárság ha öncélú, durva, megalázó, sértő, stb-akkor trágárság.
Még egy kis ajánlás / ha meg nem sértelek/:
tulajdonkeppen.blog.hu /2009/12/18/61 nyald ki a seggem karinthy avagy tragarsag az irodalomban

Gloria Mundi · http://szexcsatakanno.blog.hu 2010.01.04. 18:21:01

@vén betyár: Persze, senkinek nem kötelező kommentelnie, szó se róla :) Te most nagyon kitettél magadért, ami rendkívül jólesik :)
Csak azt látom, h kevesebb kérdést felvető, akár nyúlfarknyi posztok kommentözönt generálnak, az én anyagaim meg vhogy nem, a magas olvasószám ellenére, és keresem az okát. Lehet, h sose fogom megtalálni, de olyan makacs a természetem, h agyalni biztos fogok rajta. Hátha rájövök a nyitjára ...
WS-sel a vers vége miatt nem értek egyet, ezek szerint elég egyszer elveszteni a szüzességünket, és soha többé nem érezhetünk se fájdalmat, se szemérmesek nem lehetünk (vagy szégyenlősek, stb). Hát, ez nagyon nem igaz. A Portugál szeretők-ben elég kifejtősen ott van, h mennyire nem feltétlen működik ilyenformán.
Igazi művészet és trágárság: nehéz kérdés. Azt is nehéz meghatározni, h mi művészet és mi nem ... Én sokszor érzem mai magyar szövegeken, h a trágárság öncélú, vagy csak azért áll ott, mert ez a divat. Aki tabudöntögetésről beszél, azt nem értem, mert ezek a tabuk már ledőltek. Sokmindenről viszont alig mernek írni, ami nem trágárság kategória. Vannak még tabuk, de nem pont azok, amelyek úgy 50 éve. (Ez is ciklikus, persze.)
Megnézem a másik ajánlásodat is :)

antifeminin 2010.01.04. 20:25:32

@Gloria Mundi: talán az lehet a magyarázat, hogy a mindennapi normál-polgári életünkben jól működik a trágárság-tabu/szex-tabu/halál-tabu/betegség-tabu etc. etc., és ez hiába dőlt le a művészetekben évezredek óta, olyan etikai kódex íratlan-írott szabályai szerint élünk (pl. ma, a nyugati civilizációban is), amely a művészetekben öncélúvá normalizálja/degradálja/silányítja vagy éppen nemesíti az ezekről való explicit diskurzust. Ami persze egyúttal azt is jelenti, hogy élesen elválik a való világ (élet) és a művészet (ismét: ma, a ny-i civilizációban legalábbis), szóval, hogy valamiképpen a művészet maga is öncélúnak, magáért valónak értelmeződik/értelmezi önmagát. Igen, a csapból is a trágárság/erotika stb. folyik, de csakis a művészet (ill. média) keetei között, az élet, az más, és akik néha (ez az, amit, Gloria, úgy nevezel, h. néha egy-egy korszak, stílusirány, alkotók, vagy az értelemzők) összekeverik véletlenül a kettőt (életet és a művészetet), vagy elmossák a határokat, azok gondolják, hogy a trágár szövegek/fülledt pornó irodalom stb. tabu-döntögető. És egyetértek azzal, hogy most nem ezt a korszakot éljük, ezt jelzi az is, hogy a mai WS-k a legszemérmesebbek, ők azok, akik a leginkább betartják pl. a nyelvi tabukat is a való életben, pl. a családjukkal, munkatársaikkal, szomszédaikkal való érintkezésben -- ők maguk is éles határovnalat húznak a művész-énjük és a felszíni indentitásuk között. Ha jön egy korszak, amelyben a mávészet hatékonyabb és nagyobb szerepet tölt be a polgári létben, akkor megint lesz tétje annak, hogy mit ír pl. EP pornóban -- most éppen csak legyintünk és ásítunk rajta.

tiboru · http://blogrepublik.eu 2010.01.04. 22:49:36

@Gloria Mundi:

Hú, a Psychét (főleg bizonyos részeit) annak idején nagy élvezettel olvastam. Ma már (sajnos?) biztosan untatna.

antifeminin 2010.01.07. 20:26:11

Gloria, minden rendben a házad/házatok táján? ezer éve nem hallattál magadról...

Gloria Mundi · http://szexcsatakanno.blog.hu 2010.01.07. 20:30:42

@antifeminin: Köszi az érdeklődésedet, minden rendben. A kommentedre nem is tudtam mit válaszolni, mert kb egyetértek. Készül a következő poszt, legalább is a fejemben :)
süti beállítások módosítása