Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Legutóbb ott hagytuk félbe Trisztánék történetét, hogy Izolda visszaszívta a kedves rokona, Brangäne ellen bizonyos bérgyilkosoknak kiadott parancsot, és szerencséjére a matadorok nem is hajtották végre az ítéletet. (Mi ebből a tanulság? Ne sajnáljuk a pénzt a bérgyilkosra, ne fogadjunk fel gagyit, mert az tuti nem találja ki a gondolatainkat.)


Legalább az ágyban vennéd le azt a koronát, embör!

Látszólag mindenki úszott a boldogságban, hol Márk élvezkedett Izoldával, hol Trisztán, Izolda meg valószínűleg mindkettővel élvezkedett. Csak szegény Brangäne szexuális élete nem folytatódott sehogy, maximum kukkolhatott, ahányszor őrt állt, ami szintén nem rossz szórakozás, de hosszútávon frusztráló.

Közben az unalmas hétköznapokat kalandok is tarkították, egy alkalommal például egy izomagyú zenész, valami középkori rocker, bizonyos Gandin tűnt fel az udvarnál, és annyira ellenállhatatlanul pengetett, hogy Márk kijelentette, nem alkudozik gázsin (legalább sóher nem volt), megadja, amit a rocker kér. Mint köztudott, ezek nem szoktak kukoricázni, meg a csajokat is előszeretettel viszik el egy menetre, úgyhogy Gandin szerényen Izoldát kérte fizetségképpen. De nem ám csak egy menetre, hanem hosszabb távra, haza, Írországba, ahol ez embörök komoly katolikusok, és hosszútávon gondolkodnak.


Királynémat egy dalért! Király!


Márk ugyan szívta volna vissza az ígéretét (úgy látszik, ezek a királyok nem éppen szavatartó egyének), de Gandin olyan kigyúrt pasi volt, hogy senkinek nem akarózott bunyózni vele, még az érintett férjnek se. Öregecske vagyok már ehhez, gondolta Márk, ha eddig megvoltam nő nélkül, majd megleszek eztán is, vegye, vigye. Trisztán persze épp nem volt odahaza. Hogy legyen mit művészien trancsírozni, elment vadászni, meglőtte satöbbi, de valaki megvitte neki a hírt, hogy emberrablás esete forog fenn, ő meg hanyatt-homlok rohant Gandin hajójához: ez csak azért nem indult még el, mert a dagályra várt.

Most azt gondoljátok, hogy Trisztán, a nagy hős, a lovag, a sárkányölő vitéz kihúzta a kardját és párbajra hívta Gandint. Hát nem. Ha már egy ilyen zeneőrülttel van dolga, meg ott pityereg a vigasztalhatatlan Izolda, hárfásnak adja ki magát, és csellel szerzi vissza a nőt. Nemhiába volt Trisztán jó matekos (zenész és sakkjátékos, hogy többet ne mondjunk), ha nem köllött vagdalkozni, ő a fifikás megoldásokat választotta. Mint valami középkori Odüsszeusz.

Ha ki lehet énekelni a sajtot a szájából, minek agyonütni?


Behízelegte magát a rockernél, megvigasztalta a pityergő asszonykát (aki minden bizonnyal az óriási méretek gondolatától volt legjobban megijedve), és mikor megjött a dagály, felajánlotta a lovát, nehogy Izoldácska lába vizes legyen, miközben felszáll a hajóra. Amikor már lóháton volt a nővel, nem sok ügyesség kellett ahhoz, hogy elmeneküljenek.

Ti is nőt raboltok éppen?


Útban hazafelé megálltak még egy kis, vagy nagyobb ünneplésre, és ezúttal még a lelkiismeret se furdalhatta őket. Márk király tényleg azt kapta, amit megérdemelt. Jó nagy szarvakat a homlokára.

A férj másodszor is mással intéztette el, amit neki kellett volna, nem csoda, ha vigyázni továbbra se tudott az asszonyra.  Trisztán igencsak rájárt a tiltott gyümölcsre, és nemsokára le is bukott.

Mint már említettük, nagy privát szféra akkoriban még a legelőkelőbbeknek sem  jutott helyszűke miatt, így aztán Trisztán is egy másik pasival aludt egy hálószobában. Nem kell rosszra gondolni, tényleg csak aludt, mint a Bibó kollégisták.

Olykor megbeszélték a lovagi tornák eredményeit, olykor söröztek egyet, olykor politizáltak (pártot szerencsére nem alapítottak), szóval kellemes férfibarátság volt, semmi több. Trisztán persze nőt nem vihetett a közös szobába (főleg nem a királynét), ezért olykor lelépett éjszaka a Brangäne által szervezett randikra, amelyek, mitagadás, elég gyakoriak lehettek, ha hiszünk a varázsital hatékonyságában.

 

És akkor a fehér lovag kicselezte a vörös lovagot, és jó nagyot vágott a fejére ... Nesze, nesze, nesze!


Egy éjjel szerencsétlenségére ez a szobatárs, akit Marjodónak hívtak és királyi főasztalmester rendkívül előkelő posztját tudhatta magáénak (arról nem is beszélve, hogy annyit zabálhatott, amennyi belefért), rosszat álmodott és felriadt. Éppen mesélte volna a rémálmát a haverjának, a haver azonban sehol. Valami bűzlik Cornwallban, gondolta az addig gyanútlan Marjodo. Felkelt, kinyitotta az ajtót, friss hó fedte a kertet, úgyhogy gyerekjáték volt a botcsinálta detektívnek követni Trisztán nyomait.

Nem kell egy Bőrharisnyának lenni hozzá, hogy felismerjük Trisztán lábnyomait. Harminchatos saru. Igen, ilyen picik voltak a pasik a középkorban.


El is jutott a randi színhelyére. Mint mondottuk, Brangäne szervezte meg ezeket a kellemes alkalmakat. Ezúttal elfelejtette kulcsra zárni az ajtót. Öreg hiba. Ez a Brangäne mindig olyan gondatlan, a fene vigye el. Marjodo bekukkantott, az előszobában egy sakktábla, hogy legyen mivel agyonütni az időt két kufirc között (intellektuális népeknél így megy ez), a hálóban meg épp nagyon melegük volt a házasságtörőknek, igen buzgón törögették azt a házasságot.

A főkóstoló nem ugrott be az ágyba harmadiknak (tényleg, miért nem?), hanem szép halkan visszaslisszolt a szobába és egy szót se szólt Trisztánnak másnap reggel, a herceg azonban megérezte rajta, hogy valami nem kóser, és figyelmeztette a szeretőjét.

A jelenet ismerős, a nő ugyanaz, a mellfogdosás is, csak a pasin nincs korona.

Marjodo kitálalhatott volna Márknak, de annál óvatosabb politikus volt. Mint láthatjátok, nem nyílt kártyákkal játszottak már akkor sem az elit tagjai. Miért haragítsa magára azt, aki valószínűleg a következő király lesz? És ugyan miféle bizonyítékai vannak? Az ő szava a király unokaöccsének és imádott feleségének szava ellen.

Óvatosan csak annyit súgott meg Márknak, hogy felröppentek bizonyos pletykák, miszerint Trisztán és Izolda … Márk nem akarta elhinni. Az ő Izoldája! Az a ma született bárány! Az az ártatlanság! Aki olyan szerelmes belé!

De hogy mit csinált Márk ezzel az infóval, és hogyan alakultak az események, azt egy következő alkalommal mesélem el.


 

A bejegyzés trackback címe:

https://szexcsatakanno.blog.hu/api/trackback/id/tr221450533

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Laslow · http://laslow.hu/ 2009.10.15. 09:54:37

Zseniális. Hasonló stílusban kellene az iskolákban a diákokat tanítani. Pl.: mai anyag irodalomórán: Trisztán és Izolda. A tanár elmeséli szinte szó szerint az itt leírtakat, közben 2 percenként kivetíti az írásvetítővel a képeket a képleírásokkal. Maradna valamilyen nyom a diákokban az anyagról...

Ms. Mazsola · http://msmazsola.blog.hu/ 2009.10.15. 10:28:10

Márk akkkkora balek. Azért érdekes, hogy a szemérmetes középkorban mellfogdodós ágyjeleneteket pingáltak. :-)

Gloria Mundi · http://szexcsatakanno.blog.hu 2009.10.15. 10:42:37

@Laslow: Köszi. Lehet, h majd felveszem a kapcsolatot egy tankönyvkiadóval. Bár nem tudom, mennyire fér bele ennyi polgárpukkasztás a nemzeti alaptantervbe. Addig is lehet buzdítani a diákokat, h on-line olvassanak :)

Gloria Mundi · http://szexcsatakanno.blog.hu 2009.10.15. 10:52:39

@Ms. Mazsola: Szemérmetes középkor??? Mazsola, ezt felejtsd el! Semmivel nem volt szemérmetesebb, mint bármely más kor. Majd érnek még meglepetések, de addig is ajánlom az Udvariatlan szerelem c. kötetet, amelyben nagggyon szemérmetlen középkori versikék vannak. Ízelítőt itt lehet olvasni: udvariatlanszerelem.hu/
Ebből színházi előadás is készült, olykor a Spinozában szokták bemutatni, azt is mindenkinek csak ajánlani tudom, baromi jó. Fogalmam sincs, megy-e még, ha kapok róla értesítést, szólok :)
Márk tényleg csalódás. De sajna Artúr király is hasonlóan plötty volt, ha a feleségét vki el akarta szedni. Majd jön az is :)

Neoprimitív 2009.10.15. 11:08:12

Megjelent anno egy könyv Magyar Erato címmel, amiben Janus Pannoniustól kezdve hazánk dalnokainak hogy is mondjam, "kevésbé ismert" versei szerepeltek. Igaz, hogy Janus később élt, mint a legenda szerinti Trisztán, viszont legalább pap volt ezekhez a versekhez...

A szeméremnek egyébként sem volt sok helye a középkori lakásviszonyok között.

Gloria Mundi · http://szexcsatakanno.blog.hu 2009.10.15. 11:28:21

@Neoprimitív: Janus már humanizmus, de idehaza akkor kezdődik a költészet :) A középkorban jellemzően egyházi személyek írtak szépirodalmat (meg minden mást). Még ha nem is voltak felszentelt papok, de teológiai stúdiumokat folytattak és vmilyen egyházi szerepet töltöttek be. L. Carmina Burana, vagyis goliard-költészet. Persze akadtak arisztokrata verselők is, királyok, hercegek. De a legtöbb ember írni se tudott, vagy ha tudott, nem volt ideje és módja költeményeket faragni (szponzor kellett hozzá vagy saját vagyon).
Csak érdekességként: vannak olyan művek, amelyek nők által tartott zsinatot írnak le, melynek fő tárgya, h ki jobb szerető, a klerikus (egyházi személy) vagy a lovag. Mivel ezeket a műveket klerikusok írták, persze ők kerültek ki győztesen :)

Csuri / Bariildi 2009.10.23. 18:42:25

Gloria,
el vagyok maradva, most pótlom az olvasnivalókat.
A pártalapításnál hangosan vihogtam, de az egész sztori egyre jobb. Imádom, ahogy mesélsz!!
Csak egyet nem értek: Izolda lelkem elment a zenésszel fizetség gyanánt, Trisztán visszavitte - de hová is? MÁRK udvarába?? És Márk mit szólt ehhez?? Ennyire balf.... volt, hogy ott kufircoltak az orra előtt??
Vagy hol játszódik a második rész???

Gloria Mundi · http://szexcsatakanno.blog.hu 2009.10.24. 19:41:59

@Csuri / Bariildi: Igen, Trisztán Márk udvarába, Cornwallba vitte vissza Izoldát, de útközben még megálltak vhol élvezkedni.
süti beállítások módosítása