Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Megkockáztatva a népfelkelést, amiért nem Trisztán és Izolda sztorijával folytatjuk a blogot (még arra is sort kerítünk, természetesen), az aktuális események szorításában ismét az ókori görögök közé látogatunk, ugyanis szeretnénk néhány tippet adni az esetleges vasutassztrájk szervezőinek. Lehet, hogy nem a vonatokat kéne leállítani, hanem valami mást?


Nézzük hát a dicső múltat: volt egyszer egy véget érni nem akaró háború az ókori görögöknél, akik ugyanolyan jók voltak a széthúzásban, és viszálykodásban, mint a magyarok, nem hiába őrködött felettük a már korábban bemutatott Erisz, a békétlenség nyughatatlan istennője.


Aki nem lép egyszerre, nem kap rétest estére.



Az athéniak irtották a spártaiakat, a spártaiak a saját helótáikat meg az athénieket, a mulatságban többé-kevésbé az összes görög városállam részt vett, csak négyévente engedtek maguknak egy kis pihenőt, hogy megnézzék az olimpiai közvetítést. Egyébként ugyan mi haszna lett volna az olimpiának, ha úgysincs háború, és nem köll emiatt fegyverszünetet kötni?

Egyet mondjatok meg: hogy lehet pucéron versenyt futni? Szerintem nagyon bajos ...


Dúlt tehát a háború, mint a háborúk szoktak, némelyek kinyiffantak, mások szónoklatokat tartottak, hogy kitartás, meg előre, meg a hazáért, ismét mások bazinagy üzleteket kötöttek, a fegyvergyárak (vagyis kovácsműhelyek) állami megrendelésekben dúskáltak, a fegyverlobbistáknak szinte dolga sem akadt, és kihívások híján annyira unatkoztak, hogy azon törték a fejüket, nem kellene-e elmenni inkább békeharcosnak.

Mikor már harminc éve nyüstölték egymást a felek, úgyhogy felnőtt egy olyan nemzedék, amely a békét már csak hírből ismerte, egy Lüszisztraté nevezetű, állandó athéni lakhellyel rendelkező fiatal és igen agilis nőszemély a pasija távollétében annyit forgolódott egyedül az ágyikójában, hogy valami zseniális jutott eszébe. Polgári kört kéne szervezni, mégpedig szigorúan feminista jelleggel, és ugyancsak polgári engedetlenségi mozgalmat indítani egy nagyon nemes cél, a világbéke, vagy legalább is a görög városállamok közti béke érdekében.

Vettem egy klassz átlátszó kombinét, azt fogom felavatni.


Lüszisztraténak egyetlen nagy álma volt, akár Martin Luther Kingnek, mégpedig az, hogy a férfiak hagyják már abba a stratégiai játékokat és egymás kinyiffantását, ehelyett nyírják le otthon a füvet, javítsák meg a tetőt és pelenkázzák be legalább egyszer az életben a taknyos kölykeiket. (Jó, ez nem egyetlen álom, hanem inkább három.) De ne higgyük, hogy alulról szervezkedni akkoriban könnyebb volt, mint manapság. Főleg nőket beszervezni! (Persze egy altesti szervezkedés flottabbul ment volna ... ) Asszonyi elődeink már akkor is szívesen hivatkoztak arra, hogy tele a mosogatóvödör, üvölt a gyerek, meg úgyse értenek a politikához. Így csináljon az ember lánya karriert ...

Hősnőnk azonban addig nyüzsgött (egy esküvőszervező veszett el benne), amíg meg nem jelent néhány agyonhajszolt kismama,  és unatkozó úri dáma, akiknek előadhatta végre , amit kifőzött. Mi az az egyetlen dolog, amiről a pasik nem tudnak lemondani? A szexről. És kitől kapják a szexet? Tőletek, asszonytársaim, elvtársaim! Hogyan kényszerítsük őket békekötésre? Hirdessünk általános szexsztrájkot! Bizony-bizony, Gaskó Pista is tanulhatott volna Lüszisztratétól. Bár nem tudom, milyen foganatja lenne, ha az összes vasutas szexsztrájkkal fenyegetőzne. Egy próbát esetleg megér.

Lányok, lányok, ha nem vigyáztok, hátulról támadunk!


Eleinte persze megütközést keltett a zseniális ötlet (nem, mintha előbb-utóbb nem élnie szexmegvonással minden épkézláb nő az élete során, ha  szükségét látja), hisz így van ez minden zseniális ötlettel. Á, nem lehet azt kibírni. Mindenki hülyeségnek fogja tartani. Inkább a háború, mint ez a kényszerű kufirctilalom. De lassan azért beadták a derekukat.

Az egész hakninak nem lett volna persze értelme, ha csak az athéni nők vesznek részt benne, ezért Lüszisztraté a spártaiakat és másokat is bevont az összeesküvésbe, valóságos internacionálé alakult: Lüszisztraté szerencséjére a spártai Lampito legalább olyan túlbuzgó vezéregyéniségnek bizonyult, mint ő maga. A különböző városok képviselőnői tehát vérszerződést kötöttek a következőkre: szexin kiöltöznek, a pasijukat az őrületbe kergetik, hancúrozni nem fognak, ha mégsem kerülhetik el, mert erőszak esete forog fenn, a "darab fa-effektust" vetik be, és minden sztrájktörő ellen a legnagyobb szigorral lépnek fel (beleértve önmagukat is).

Talán egy magassarkú jobban nézne ki, de ha az Akropoliszra kell felgyalogolni, inkább saruban megyek.


Miközben az öregasszonyok, akik magában a sztrájkban legnagyobb sajnálatukra már nem vehettek részt (illetve dehogyisnem, csak kit érdekelt) elfoglalták az Akropoliszt (jó erőben lehettek, nem semmi felmászni oda), a fiatal csajszik gyorsan depilálták a szeméremdobjukat (mert ez már akkor is divat volt), áttetsző cuccokba öltöztek, magassarkút húztak, pirosítót tettek az arcukra, és elkezdtek cicásan vonaglani a férjük előtt, mikor az hazaért az aktuális csetepatéból. Se pelenka, se mosogatóvíz, csak egy csábító szexistennő … (Próbáljátok ki, nagyon jó depresszió ellen.)

A hatás nem maradt el (vagy csak igen kevés esetben, ezek száma statisztikailag elhanyagolható), a pasik kaptak a mézes- meg az ágyékkötő-madzag után, de asszonyaik egyöntetűen megtagadták a szolgálatteljesítést, és a képükbe vigyorogtak, majd felpakolták a legszükségesebbet (beleértve persze a gyerkőcöket és a szolgálókat is), és fölhágtak az Akropoliszra, hogy ott elbarrikádozzák magukat.

Egy pisszenést ne halljak, apukám, különben még mosogatni is te fogsz.


A pasik persze megpróbáltak erőszakkal véget vetni a sztrájknak, de mikor belátták, hogy ez nem fog menni, könyörgőre fogták, és egyre nagyobbra növesztették felháborodásukat meg legbecsesebb részüket, úgyhogy lassan fél Athén (na, meg Spárta) úgy nézett ki, mintha Priaposz istent klónozták volna többezer példányban. Arról nem szól a sztori, hogy mi történt a kupikban, de elég logikus azt feltételezni, hogy a prostik vagy maguk is részt vettek a sztrájkban, vagy a hirtelen megnövekedett kereslet oly mértékben lehetetlenné tette az üzletmenetet (nem bírták a rohamot, na), hogy beteget jelentettek és lehúzták a rolót.

Ez legalább mindig kemény, nem, mint egyesek ...


Nem csak a pasik szenvedtek ám, mert a görög asszonyok se arról nevezetesek, hogy halvérűek lennének: Lüszisztraté alig győzte leleplezni a sztrájktörőket és összefogdosni a szökevényeket, akik a leghajmeresztőbb hazugságoktól sem riadtak vissza, csak mehessenek már haza, a jó meleg ágyikóba.  (Külön viták folytak arról, persze, hogy mi számít szexnek, a petting és az oralitás megengedett-e … Szóval filozofáltak és szőrszálhasogattak ezerrel, ahogy azt a görögök szokták.)


Mikor már majdnem elszabadult a pokol,  megjelent Athénben egy spártai követ, akitől először el akarták kobozni túlméretezett faltörő kosát, mire rájöttek, hogy az biza hozzá van nőve a testéhez ... Az athéni és spártai férfiak, akik eleddig egymás kibelezésére  szakosodtak, most szexéhségükben olyan szolidárisak lettek, hogy majdnem egymás nyakába estek.  Végül megelégedtek azzal, hogy leüljenek szépen tárgyalni és békét kössenek, mint ovisok a homokozóban, ha a dadus rákoppint az orrukra ... Azt már nem nehéz elképzelni, milyen általános orgia következett a hosszú sztrájk után.

Jaj, Lüszi, most már engedj haza, nem látod, hogy alig bírunk magunkkal? Tudod, mióta nem szexeltünk?

 


Eddig Arisztophanész komédiájának aktualizált és leegyszerűsített változata. Sajna úgy tudom, hogy az Arany János által elkövetett, mára szinte érthetetlen és már a maga korában is kiheréltnek nevezhető fordítás helyett azóta sincs újabb (ha tévednék, szóljatok rám), pedig a mondott szerzőnek semmi kifogása nem lenne ellene, ha ma is aktuálissá tenné valaki. Ez csak olyan kukacoskodó megjegyzés, de ha Shakespeare-t milliószor újrafordítjuk, akkor őt miért nem?

Az athéni melegek Hepatitosz vezetésével egy szexi szatírszobrot stírölnek.

Visszatérve a Lüszisztráté-sztorira, nemrégiben feltűnt egy új változata! Sőt, filmet is forgattak belőle a spanyolok (ki más?), amit volt szerencsétlenségem eredetiben látni. Hát, nem mindenkinek ajánlom. Képzeljük el, hogy milyen akcióba lendült Athén gay közössége, mikor kitört az általános szexsztrájk. Itt a soha vissza nem térő alkalom: meg lehet téríteni a heterókat! Mindent bevetettek, és a szatíra szatírája szerint még sikerrel is jártak. De hát az Görögország. Azoknak nem volt göröggárdájuk …

A bejegyzés trackback címe:

https://szexcsatakanno.blog.hu/api/trackback/id/tr31441932

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tiboru · http://blogrepublik.eu 2009.10.12. 09:09:48

Klassz cikk, grat!

Most azon spekuláltam, hogy a thébaiakat azért nem lehetett volna ilyen nőiesen átlátszó praktikákkal zsarolgatni; ők levezették maguk közt a feszültséget:

lemil.blog.hu/2008/08/02/kulonlegesek_a_thebai_szent_sereg

Liora · http://www.pallas70.hu/marketing-kepzes.php 2009.10.12. 09:31:25

Ez manapság is megy, csak nem ennyire szervezetten, és kifinomultabb módszerekkel:)

Az újkori történelemben (és biztos napjainkban) is voltak/vannak olyan esetek, amikor a nők a háttérből irányítják a szálakat holmi szexuális ajánlatokkal, illetve megvonásokkal.

reader613 2009.10.12. 09:49:11

Petrovics Emil írt ebből a darabból egy egyfelvonásos vígoperát, magyar librettóval.

Zseniális, mindenkinek ajánlom.

Laslow · http://laslow.hu/ 2009.10.12. 10:46:07

Szórakoztató írás, szerzett pár mosolygós percet. Köszönöm! :)

JohnWatt · http://allas.dolgok.com 2009.10.12. 12:01:55

Csatlakozom az előttem szólókhoz, jól indult így a hét!

Gloria Mundi · http://szexcsatakanno.blog.hu 2009.10.12. 12:41:05

Nagyon jólesik a sok dicséret :) Csak a kérdésemre nem akartok válaszolni! Lehet pucéron versenyt futni? Próbálta valaki? Nőként azt mondom, h közülünk csak a kismellűeknek megy.

Neoprimitív 2009.10.12. 13:10:14

@Gloria Mundi: Persze, hogy lehet, sőt muszáj, ha a férj idő előtt érkezik haza...

Nagyon kellemes ebéd utáni-kávé közbeni olvasmány, gyorsan bepótoltam a korábbiakat is!

s_timcsi · http://autostat.hu/cikk-kereso 2009.10.12. 13:18:16

Csupa, csupa hasznos információ és érdekesség! Gratulálok!

Gloria Mundi · http://szexcsatakanno.blog.hu 2009.10.12. 14:22:46

@tiboru: Köszi, ez nekem teljesen új volt. Már nem a görögök homoerotikus hajlamai, de hogy külön elit alakulatot szerveztek erre a filozófiára ... Egyébként egy időben a görög pasik tán mindegyike biszexuális volt, nem különült el annyira ez a 2 irányultság. Természetes volt mindkét nembéli partnerrel szeretkezni. Amint látjuk, ez elsősorban kulturális és nem genetikai kérdés, noha bizonyos emberekben biztos több hajlam van rá, mint másokban. De ha a többségi társadalom tolerálja, sőt, ez az etalon, senkinek eszébe nem jut, hogy furcsa lenne.

Gloria Mundi · http://szexcsatakanno.blog.hu 2009.10.12. 14:23:45

@Liora: Persze, magánakcióként mindenki csinálja olykor. :)

Gloria Mundi · http://szexcsatakanno.blog.hu 2009.10.12. 14:25:56

@Neoprimitív: Nem pont erre a szituációra gondoltam, de jogos. Mondjuk az vessen magára, aki annyira sóher, hogy egy férjes asszonyt nem visz el hotelbe :)

Ms. Mazsola · http://msmazsola.blog.hu/ 2009.10.12. 15:19:35

Áh, Gloria, köszi, ez igazi felüdülés volt most a borzasztóan-de-kibírhattlanul-unalmas könyvtárhoz képest.
Tényleg az elbarikádozott hölgyek között nem volt senki leszboszi? Ők nem találták fel magukat, csak a spanyolok ógörögjei melegedtek fel?
Pucéron versenyfutás: Ha férfiakról van szó, akkor én olyat látni akarooook (de nem úgy, hogy 10 év múlva a szeretőm fut majd a férjem elől a hideg havon ádámkosztümben).

Gloria Mundi · http://szexcsatakanno.blog.hu 2009.10.12. 15:37:00

@Ms. Mazsola: A komédiából a leszbosziak kimaradtak, de az első jelenetben vannak olyan utalások, amelyek szerint a nők se voltak vakok egymás bájaira. Sztem simán elképzelhető, h az Akropoliszon összemelegedtek, ha hagyták őket egy kicsit, de ostromállapot volt, ott nyüzsgött egy csomó vénasszony, és a gyerekek ... Mert persze a nők nem hagyták otthon a kölykeiket. Nem volt valami nagy nyugi odafönt.
Pucér futás: 1x majd rendezünk egy szexcsatás bulit, és a pasik előadják nekünk ezt a meztelen versengést. :) A gond csak az, h utána vmi díjat is követelnek majd. :P
Érdekes, hogy ezt a szeretős jelenetet télen képzeled :) De a legegyszerűbb tényleg úgy elkerülni, h az ember soha nem kufircol a saját hitvesi ágyában a férjén kívül mással.

Ms. Mazsola · http://msmazsola.blog.hu/ 2009.10.12. 17:00:40

@Gloria Mundi:
Hát igen, a két elrettentő tényező: nagyik és kicsik. De azért az öreglányok jó kondiban lehettek, ha elfoglaltak egy fellegvárat...
Érdekes, hogy azt veszem ki a szavaidból, hogy a HITVESI ágyban nem szabad kufircolni a férjen kívül mással. Ezek szerint a lakás egyéb területei szabad prédák (csak legyen egy szekrény, amibe az illetéktelen behatolót be lehet hajtogatni).
Öööö, a szexcsatás buli jutalomserlegén még töprengek... Esetleg felajánlhatnánk Hérát, akkor a kecske is jóllakna, meg Héra sem érezné magát mellőzöttnek...

Ms. Mazsola · http://msmazsola.blog.hu/ 2009.10.12. 17:01:47

Elveszett a kommentem? (Ha mégse, akkor lehet nyugodan kimoderálni ezt...)
Szóval az volt a lényege, hogy ezek szerint csak az ágy tabu, bárhol máshol lehet... :-P

Gloria Mundi · http://szexcsatakanno.blog.hu 2009.10.12. 17:14:16

@Ms. Mazsola: Akkoriban az emberek nem autóval meg villamossal jártak, hanem gyalog. Kivált városon belül. És tán az öreglányok se voltak olyan öregek, vsz. ma simán fiataloknak neveznénk őket. Max középkorúnak :)
Úgy általában sztem bölcsebb dolog, ha az ember nem az otthonában csalja a férjét/feleségét. Persze extrém sportok kedvelőinek kifejezetten ajánlott, de aki lazítani szeretne, az inkább semleges helyet válasszon. (Persze hová lennének a komédiaírók, ha mindenkinek lenne elég esze - vagy ez pénzkérdés? is?)
Hérát akarod felajánlani? És szted mi a gázsija?

Gloria Mundi · http://szexcsatakanno.blog.hu 2009.10.12. 17:18:08

@Ms. Mazsola: Nem veszett el, csak amíg nem látom e-mail-en, addig nem jelenik meg, és épp nem voltam gépközelben. Egyébként csak nagyon durva dolgokat moderálnék ki, eddig nem volt rá példa.

tiboru · http://blogrepublik.eu 2009.10.12. 19:24:40

@Gloria Mundi:

Hát egy meztelen férfi százméteres síkfutás is mókás lehet (női szemmel; férfiszemmel inkább kihagynám és néznék helyette példuál meztelen női tornát vagy balettet).

www.gymnasts-naked.com/

tiboru · http://blogrepublik.eu 2009.10.12. 19:27:28

@Gloria Mundi:

És külön öröm számomra, hogy neked is tudok újat mondani a (kultúr)história területéről :-)

csapajev 2009.10.12. 20:40:24

Szerettem volna valami vicces kommentet írni, de ezen a tőzsdeiskola reklámon olyan kifinomultan, ám mégis határozottan mozgatja az a csaj a mutatópálcát, hogy a képemre fagyott a mosoly. Tőzsdézni fogok.

Mérges gomba 2009.10.12. 20:41:51

Hejhó!
Ismét zseniális poszt, egy évfolyamtársnőm ebből írt dolgozatot so már eleve érdekelt a sztori csak Arany Janit ismerve nem biztos hogy jól járok vele (szemérmes volt a szentem), node majd utánanézek, erre a spanyol filmre meg külön kiváncsi lettem (cím? rendező? év? torrent?:D) mondjuk már korábban is gondoltam arra hogy ha egyszer a görög pasik amúgy is a férfiak közto szerelmet tartották előbbrevalónak akkor miért volt itt probléma node a jelek szerint ők is csak vizet prédikáltak és boört ittak:) vagy a propagandistáik voltak elsősorban homik:) ami meg a pucér versenyfutást illeti...az olimpiákon többek között ezért sem vehettek részt még nézőként sem nők, merthogy ott MINDEN számot pucéran adtak elő a pasik..ennek egy nagyon praktikus oka volt, a sportversenyeken nem csupán sportteljesítményt hanem szépséget is díjjaztak...testrészenként...legszebb comb, legszebb mellkas, legszebb kar...mindenki kapott a legszebbnek titulált testrészére egy szalagot...és khm igen volt aki a farkincára kapott masnit, merthogy azt is nézték:)

Gloria Mundi · http://szexcsatakanno.blog.hu 2009.10.12. 20:58:05

@Mérges gomba: Úgy tudom, Arany J amúgy nem volt annyira szemérmes, csak úgy csinált, mintha. Tudott ő trágárkodni is. :) De ha műordított,akkor herélt. :)
A filmet illetően: a német Ralf König képregényéből készítették, eredeti címe: Lisístrata, 2002-ből való. Rendezte Francesc Bellmunt. Infók spanyolul: es.wikipedia.org/wiki/Lisistrata_pelicula
Úgy tűnik, itt még ingyen le is tölthető: www.p2platinos.com/descargar-lisistrata-7420.html
Infók angolul: www.imdb.com/title/tt0335261/

Gloria Mundi · http://szexcsatakanno.blog.hu 2009.10.12. 21:04:57

@Mérges gomba: Sztem a görögök azért a nőket se vetették meg. A ffiszerelem, ahogy anno magyarázták, azért is virágzott annyira, mert egy időben a nőket túlságosan korlátozták, bezárták a házba, nem tanulhattak, nem lehetett velük semmiről beszélni. Kivéve persze a hetairákat (hetérákat), a luxus prostikat: a hetairák külföldi nők voltak, ezért járt nekik a nagyobb szabadság. A leghíresebb hetaira (vagy hetéra) Periklész élettársa, Aszpaszia volt. Vele lehetett beszélgetni. Több info itt: www.freeweb.hu/dark/aszpaszia.html

Gloria Mundi · http://szexcsatakanno.blog.hu 2009.10.12. 21:20:07

@Mérges gomba: A pasik pucér futtatásáról: sztem ahhoz nem kellett volna pucéron versenyezni, h utána díjazhassák a farkuk szépségét. Egyébként azt nem tudjuk, h nyugalmi vagy erektált állapotban? Mert nem mindegy! :) Szalagot kötni rá főleg nem mindig könnyű :P
Persze még a rómaiaknál is volt ilyen pucér futás (na jó, vmi kecskebőr volt rajtuk), a Lupercaliákon, csak ott nem hogy kitiltották volna a nőket, kifejezetten kötelező volt odacsődülni és megfogdosni a futókat, ha az ember gyereket akart, ennek termékenységi varázslatot tulajdonítottak. Marcus Antonius is futott egyszer.
Csak felidéztem néhány ffi ismerősöm véleményét, akik szerint mindent tartó alsógatya nélkül még járni se igazán kényelmes. Még hogy futni! Bár lehet, h ez is megszokás kérdése. A szépségért mindent!

Gloria Mundi · http://szexcsatakanno.blog.hu 2009.10.12. 21:21:36

Helyesbítek, a lupercalián a pasikat (papokat) nem kellett megfogdosni, ők ütögették a nőket kecskebőr szíjjal. :) Persze csak finoman.

Gloria Mundi · http://szexcsatakanno.blog.hu 2009.10.12. 21:23:09

@csapajev: Csapajev, mi lenne, ha a változatosság kedvéért egyszer nem a hirdetést kommentelnéd???

Ms. Mazsola · http://msmazsola.blog.hu/ 2009.10.12. 21:56:23

@Gloria Mundi: Gázsi? Elégedjen meg vele, hogy egy szépségverseny/futóverseny győztes hímmel torolhatja meg Zeuszon a sérelmeit... Biztos nem Hephaistosokat nemzene neki.

Ezt a kecskebőrös-csapkodós-futós hagyományt már hallottam valahol... Hmmm... Talán Anne Rice: Pandora??? Vagy törióra... Neee, nem törióra. :-D

Gloria Mundi · http://szexcsatakanno.blog.hu 2009.10.12. 22:17:38

@Ms. Mazsola: Ha megvan Héra mobilszáma, esetleg beszéld meg vele, h érdekli-e a dolog :)
Nem tudom, hol hallhattad. Esetleg olvastad? Colleen McCollough Caesarról szóló könyvsorozatát nem olvastad? Abban benne van.

Gloria Mundi · http://szexcsatakanno.blog.hu 2009.10.12. 22:20:14

@tiboru: Nem túl véknyak ezek neked, tiboru? Múltkor azt fejtegetted, h nem jön be a modell-alkat.

Ms. Mazsola · http://msmazsola.blog.hu/ 2009.10.12. 22:42:42

@Gloria Mundi: De-de, lehet, hogy ott is, de tuti volt valami vámpíros könyv is a témában, mert nagyon az ugrott be róla... (Neeem, nem vagyok elvetemült vámpírmán, csak vétkes ifjúságomban - ami még most is tart, csak máshogy vétkezem - megfordult pár A. Rice könyv a kezemben.)
Héra telcsijét nem tudom, abban reménykedtem, hogy majd te levajazod vele, mint bennfentes... :-)

Mérges gomba 2009.10.13. 01:01:56

@Gloria Mundi: ki tudja, lehet ez a pucéron futkosás egyfajta kondiprogram volt a lentebbi régióknak:D sosem lehet tudni...lehet attól hogy szabadon himbálódzott (elvégre akoriban mgé nemigen volt semmiféle alsógatya nemmég tartókás) erősebb lett, vagy nagyobb, nemtom:)...van itt orvos aki megmondaná? :)

Gloria Mundi · http://szexcsatakanno.blog.hu 2009.10.13. 08:28:56

@Mérges gomba: Ide nekünk egy urulógust, minden pasik mumusát! :)
Ha ahimbálózás növesztő hatású lenne, sztem senki nem használna alsógatyát. :P Bár a logika azt diktálja, h akinek kicsi, azt nem zavarja a himbálózás, akinek nagy, azt baromira, tehát alsógatyát használ. (L. még a mell-analógia, amihez jobban értek.) Az ókorban volt ágyékkötő. Még az indiánok se hagyják himbálózni a farkukat, pedig ők aztán nem az öltözködési szokásaikról híresek. (Viszont azt nem értem, az indián nők - brazil őslakosokra gondolok, akik még tényleg pucérok - hogy tudnak úgy dolgozni, h mindenhová belelóg a mellük (és nem kicsi) ...

Gloria Mundi · http://szexcsatakanno.blog.hu 2009.10.13. 08:31:47

@Ms. Mazsola: Vámpírost még nem olvastam, az miért jó? Mostanség nagyon sok vámpírost hirdetnek ... Csak nem az ókorban játszódik egyik-másik?
Héra sztem már nyugdíjas. Vagy leköltözött az alvilágba. Mióta nem áldoznak neki, nincs kaja ... És erre a világra új félistent szülni???

Ms. Mazsola · http://msmazsola.blog.hu/ 2009.10.13. 12:20:00

@Gloria Mundi:
Hát én nem épp' a mostanság reklámozott vámpírosokat olvastam (Na jó, olvastam a Twillight sagát, de csak egyszer!, Anne Rice kicsit más típusú könyveket ír, mint a romatikus-erotikus vérszívós vámpíros ponyvák. Ez picit filozofálósabb, bár nem kevésbé véres, és az egész egy saját univerzumot teremt... Biztosan hallottál már az ,,Interjú a vámpírral"-ról, na az a leggyengébb könyve, a többi ezerszer jobb. És igen, a Pandora egy része az ókorban játszódik, mivel a hölgyike Augustus idején volt kislány... Egészen megkapó, hogy milyen természetesen nyilatkozik egy XX-i írónő E/1-ben az antik szokásokról, körülményekről... 8Mint minden másról is.)

Gloria Mundi · http://szexcsatakanno.blog.hu 2009.10.13. 13:40:46

@Ms. Mazsola: Köszi a vámpíros infókat. Igen, az Interjú a vámpírral-ról hallottam, ill láttam a filmet. Nem gyakran esik meg, h vmiből a filmet látom, de a könyvet nem olvasom, de ezúttal így történt. Engem vhogy nem vonzanak a vámpírok. Ha időutazás, akkor már inkább Vissza a jövőbe! :) Vagy hegylakó. De abból inkább a sorozat. Bár az is unalmas egy idő után.

Gloria Mundi · http://szexcsatakanno.blog.hu 2009.10.13. 19:59:08

@Ms. Mazsola: Vannak érdekes véletlenek ... Hogy 1 nap 2x olvassak ugyanazokról a vámpírokról ... Sztem ez a cikk érdekelni fog. Bár lehet, h te írtad, Mazsola? :)
www.prae.hu/prae/palimpszeszt.php?menu_id=93&jid=21&jaid=93

NAR 2009.10.13. 21:13:27

Érdekes sztori, azt gondoltam volna, hogy a csata után a győztes csapat kedvét tölti az elfoglalt város szüzeivel (és kevésbé szüzeivel) - a sztrájkkal biztos a vesztesekre lehetett hatni, hogy írják már alá a békeszerződést.

Ms. Mazsola · http://msmazsola.blog.hu/ 2009.10.13. 21:28:14

@Gloria Mundi: Neménvoltam. Nagyon érdekes cikk, de én nem tudok ilyen jókat írni...

Gloria Mundi · http://szexcsatakanno.blog.hu 2009.10.14. 10:58:03

@NAR: Nem foglalták el az Akropoliszt, de sztem nem is nagyon erőlködtek, végül is a saját családjuk ellen nem akartak komoly fegyvereket bevetni.

stefan75 2009.10.22. 01:07:58

@Gloria Mundi: A görögöknek legendásan kicsi a farka, alapállapotban borsónyi az egész. De nagy farokkal is lehet futni, nem hasonlítható két DD-s női mell súlyához.

Gloria Mundi · http://szexcsatakanno.blog.hu 2009.10.22. 10:16:07

@stefan75: Az ógörögöknek, vagy a maiaknak? Sztem ennek az állításnak nem sok teteje van, ennyire nem különböznek a görögök genetikailag a többi európai néptől, márpedig ez genetika. Ráadásul bármely tetszőleges népcsoporton belül is rendkívül nagy a szórás. Szóval ez max. legenda (nem mondanám, h városi) ...

stefan75 2009.10.22. 19:34:07

@Gloria Mundi: Nézz meg egy ógörög szobrot vagy egy mai görög pasit. Csúnyán elbánt velük a sors.

De ha kimondottan az atléták érdekelnek, akkor nézd meg a kynodesme szó jelentését.

Gloria Mundi · http://szexcsatakanno.blog.hu 2009.10.22. 22:47:02

A szobrokról már értekeztünk itt, a blogban, van egy konvenció, amely szerint egy normál, nem obszcén kép/szobor nemi szerve kicsi ... Ahogy olyan konvenció is létezik, hogy kis melleket festenek, formáznak, mert ezt tartják esztétikusnak (szintén értekeztünk róla). Ellenpéldaként a farokméretre felhozhatom az összes obszcén ábrázolást, l. Priaposz mindenféle megjelenítéseit, ezeken meg abszurd módon eltúlzott, hatalmas farkak láthatók. Egyik sem tükrözi a valóságot, nem lehet belőlük élő emberekre következtetni.
Mai görög pasikat nem áll módomban tanulmányozni. Neked?
A kynodesme említését viszont köszi, tényleg nem tudtam róla. Logikus, h létezett ilyen is.

Gloria Mundi · http://szexcsatakanno.blog.hu 2009.10.22. 22:48:31

Ja, ha még mást is érdekel, a kynodesme-ről itt lehet angolul olvasni:
en.wikipedia.org/wiki/Kynodesme

Ms. Mazsola · http://msmazsola.blog.hu/ 2009.10.22. 23:12:23

@Gloria Mundi: Ez nem kényelmetlen? Jótól kérdezem, mi? :-D
Fiúk, ez így elviselhető? Futás közben is? Inkább lengedezzen, amitek van, mint kötögessétek... Jajj.

tiboru · http://blogrepublik.eu 2009.10.25. 13:14:47

@Ms. Mazsola:

Brrr... És ugye felvetődik a kérdés, hogy mit kezdenének a kynodesmével a muzulmán és/vagy a zsidó sportolók..?

Tonohaver 2009.10.27. 14:55:01

Háát... nem 'tom. A bajuszos görög nőkre nem túl gyorsan jönne meg az elvonási tünetem.
Lehet ezt próbálták a viking hölgyek is, -bár bajusz nélkül- lovagjaik legott hajóra szálltak csajozni.

tiboru · http://blogrepublik.eu 2009.10.27. 21:52:39

@Tonohaver:

A vikingek raj csávók voltak, nem úgy, mint az ógörögök.

lemil.blog.hu/2008/10/19/a_vikingek_1_0

Gloria Mundi · http://szexcsatakanno.blog.hu 2009.10.27. 22:45:41

@tiboru: Sztem ilyenek nem kvalifikálhatták magukat az olimpián, ezért nem volt belőle gond :)

Gloria Mundi · http://szexcsatakanno.blog.hu 2009.10.27. 22:47:05

@Tonohaver: Mi bajotok mán szegény görögökkel? Hol a pasik farka kicsi, hol a nők bajszosak, jöjjön már egy görög szabadságharcos, aki megvédi a népét!

Ződgyík 2009.11.10. 12:58:25

SPARTAAAA!
(bocs, de azt a képet meglátva ezt nem lehetett kihagyni)
süti beállítások módosítása