Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Előző, kissé már régen megjelent posztunkban a népalapítás egyik módját vázoltuk fel: ehhez ugyebár kellett egy ikerpár, néhány átverés, némi kivándorlás, udvarlás, munkaszerződés, és négy darab esküvő, mindig ugyanazzal az unalmas vőlegénnyel. Nézzük meg, hogyan kezdtek hasonló projektbe egy kicsit arrébb, Itália közepe táján egy másik leendő nép tagjai.

Érdekes, hogy civakodó ikerpárt itt is találunk: biztosan emlékeztek még Romulusra, és Remusra. Legutóbb, mikor találkoztunk velük (épp 11 hónappal ezelőtt), boldog családi összejövetelt tartottak életfogytos rabságából kiszabadított mamájukkal, meg ritka béna nagypapájukkal, Numitorral, Alba Longa királyával. A srácok, akik Jákobhoz és Ézsauhoz hasonlóan ugyancsak pásztorként szocializálódtak (ez a nem túl stresszes és álmodozásra bőven alkalmat adó foglalkozás az ókorban igen elterjedt volt), miután belekóstoltak egy kicsit a csetepatékba és a hatalomba, úgy érezték, valami világraszóló tettet kell végrehajtaniuk, hiszen nem kisebb személyiség a papájuk, mint maga Mars isten. Így jött képbe a városalapítás című projekt. (Még jó, hogy nem minden juhásznak vannak ilyen ötletei, van, aki csak huszár akar lenni …)

Addig, amíg csak arról van szó, hogy építkezni kell, és lelkes úttörőként ásni a sáncot, még nem is olyan fontos, ki az őrsvezető, de azért előbb-utóbb abbahagyja az ember az ilyen gyermekded lelkendezést, és komolyan felteszi a kérdést: minek sk keccsölni, ha dirigálni is lehet? És dirigálni csak egyedül igazán jó, a mindenbe belepofázó ikertestvérek ilyen esetben csak útban vannak. Romulus is talált rá módot, hogy megszabaduljon a sajátjától, szegény Remust azért ütötte agyon ő (vagy politikailag korrektebb változatban egy túlbuzgó építőmunkás), mert a fiú megvetően átugrotta a sáncot (jövendő városfalat), amely már akkor is szentnek és sérthetetlennek volt kikiáltva. Szóval sima hazaárulás esete forgott fenn. És ez milyen jól jött Romulusnak …

A kellemetlenkedő rokonnak persze halála után kijár mindenféle tisztelet, siratás, legenda, hogy miként jelent meg az ittmaradottak álmaiban, és végrendelkezett, a minimum, hogy ha már a nagy dicsőségből kimaradt, legalább alapítsunk az emlékére valami ünnepet, oszt tovább lehet lépni. Így tett Romulus is, a született reálpolitikus, majd folytatta az építkezést. Egyébként se lehet tartós az olyan építmény, amelyet legalább egy jeles személyiség nem tisztel meg a halálával, mint tudjuk. A maffia is csak emiatt betonoz be embereket máig, szép régi népszokás ez, Kőműves Kelemen óta idehaza sem ismeretlen. (A hagyományokat pedig tisztelni kell.)

Nos, el is készült valamennyi a majdani Rómából, a Palatinum -dombot legalábbis szépen körülvették fallal, ez már egész pofás volt. De Romulus, a vezér úgy találta, hogy ez a néhány bugris, akinek ő most parancsolgat, nem elég nagy trupp a népalapításhoz. Mivel pedig nem volt akkora türelme, mint egy sémi ősatya-jelöltnek, és a jelek szerint a szexuális étvágya sem lehetett olyan kitartó, hogy a saját szerszámában bízva akarjon népet létrehozni, modernebb módszerhez folyamodott. Feladott egy jó drága hirdetést a facebook-on a környéken, kábé ezzel a szöveggel:

NÉPALAPÍTÁSI HIRDETÉS

Csavargók, bűnözők, szökött rabszolgák, zárt osztályról meglépett elemek, kábszeresek, és idült alkoholisták! Akartok egy fiatal, dinamikus csapat tagjai lenni? Egy majdani világbirodalom ősatyáiként bevonulni a történelembe? Érdekel benneteket az örökös háborúskodás? Szeretitek a kihívásokat, a kocsmai verekedéseket? Ha nem tudjátok, mit kezdjetek az életetekkel, gyertek hozzánk! Itt mindenki megtalálja a számítását. Munkaterápia, rehabilitációs programok. Házépítési támogatás! Örökölhető római polgárjog! Jelentkezés önéletrajz nélkül, személyesen a Capitolium-domb melletti tölgyfaligetben.

Az ötlet egész jól sült el, mert egyhamar megtelt a menedékhely, vagy menekülttábor, ahogy tetszik, de érdekes módon csak pasikkal, pedig a hirdetésben nem diszkriminálták a nőket, úgy explicite … Na jó, lehet, hogy a szövegezés nem volt tökéletes, és az útszéli khm, lányok nem érezték úgy, hogy a világbirodalom-alapítási projektben őket is szívesen látnák.

Mikor már az építkezésen úgy-ahogy túlvoltak (persze, csak átmenetileg, mert az ilyesminek sosincs vége), leosztották egymás között, hogy kik lesznek a kiváltságos csoport, vagyis a szenátus tagjai (magyarul: Romulus, az egyszemélyi vezér saját hatáskörben kinevezte őket), meghoztak néhány fontos törvényt, például arról, hogy csak a király száguldozhat szolgálati Audival kocsival a városfalakon belül, és tizenkét testőr vagyis lictor jár neki kíséretül, de nehogy 150 centinél magasabbak legyenek már, mert akkor a kis Romulus eltörpül közöttük, szóval, mikor ezeket a főbenjáró kérdéseket sikerült tisztázni, és mindenki tudta, hogy hol a helye, eszükbe jutott, hogy jé, valami hiányzik. Nem, nem a foci! Nem a sör, és még csak nem is a szomszédok kinyiffantása! (Utóbbi majd jön úgyis nemsokára.) Hanem a szex!

Népet alapítani nők nélkül mégsem fog menni, akármilyen jó ötletnek is tűnt az elején. Egyrészt hamar kihalnának, és nem tarthatják fel magukat örökké a bevándorlás segítségével, másrészt meg szép a fiúszerelem, de azért mégse az igazi. Igen ám, de most honnan a búbánatból szerezzen egy ilyen szedett-vedett kompánia tisztességes feleségnek-való anyagot? Mert az szép, hogy nekik nincs pedigréjük, de a nőknek legyen mán. Lehetőleg rendes családból származzanak, és az se árt, ha még szüzek. Na ja, végül is egy nagy nép ősanyái lesznek, vagy mifene.

Romulus összehívta a vezetőit szenátust, és nagy viták után, amelyek jegyzőkönyvei nincsenek a kezünkben, pedig milyen érdekes lenne, hány napirendi pontban trágyálták a kérdést, eldöntötték, hogy diplomáciai útra terelik a problémát. Követeket küldenek a szomszédokhoz, hogy kössenek szövetséget Rómával, oszt adják a lányaikat feleségül a római ifjakhoz meg vénebbekhez, mert ugye nem csak huszonévesek voltak a csavargók között. Szép beszédet is betanítottak a követeknek, aminek az volt a lényege, hogy emberek vagyunk, ne nézzetek le minket, csak, mert nincs még törzskönyvünk, majd szerzünk nevet magunknak, velük az istenek, és ehhez hasonlók. A szónoklatok mégse sikerültek valami jól, mert mindenütt két lábbal rúgták seggbe a követeket, és azt az életképes ötletet adták útravalóul, hogy nyissanak a rómaiak nők számára is menekülttábort, majd lesznek menyasszony-jelöltek bőséggel.

Mit gondoltok, belenyugodtak hőseink ebbe a kosárba? Á, dehogy. Nem olyan fából voltak faragva. De nem ám az volt az első gondolatuk, hogy uccu neki, rohanjuk le a szomszédainkat, majd zsákmányolunk elég nőt. Nem csak kardot meg lándzsát rázni tudtak a rómaiak, hanem trükközni is. Nagy bulit rendeztek, állítólag Neptunus tiszteletére, bár Rómának nincs is tengerpartja. Mindegy, a lényeg úgyis az, hogy legyen sör, virsli, meg kocsiverseny. Aki látta a Ben Hurt, az tudja, miről beszélek. Mi ahhoz képest egy AS Roma-Lazio meccs? Bár akár azt is megrendezhették volna ott, helyben.

A Neptunus-bulira meghívtak mindenkit, elsősorban persze a családos, eladósorban lévő lányokkal rendelkező apákat, pereputtyal együtt, mert a kocsiversenyeket a nők is legalább olyan szívesen bámulják, mint a pasik, talán nem kell ecsetelnem, miért is. Jöttek tehát a szomszédos városok lakói az ingyencirkuszra, mert az még a bugrisoktól is jólesik, meg az isteneket sem illik megsérteni, ugyebár. A rómaiak meg villantottak, mint a gödöllői kastély EU-elnökség idején, csak azért is megmutatták, hogy tudnak ők rendezvényt szervezni (pedig hostessek nem is voltak köztük), meg kajákat felszolgálni, körbevezették a vendégeket a városban, összebarátkoztak velük, szóval úgy tettek, mintha totál civilizáltak és szalonképesek lennének.

De ez persze mind csak álca volt, része a nagy tervnek! Az ifjak és idősebbek már alig várták, hogy Romulus tollászkodni kezdjen a palástjával, mert az volt a jel, akkor lehetett támadni. Konkrétan, ki-ki akkor ragadhatta derékon az általa kiszemelt leányzót (még szerencse, hogy ekkoriban a hajadonok megfelelő dress code-dal segítették potenciális elrablóik feladatát), és igyekezhetett a tömegben utat fúrni magának, hogy minél előbb hazajuttassa a zsákmányt.

Akárhogy is, ez azért nem valami logikus. Próbáltatok már egy tömött színházból kijutni? Ugye, hogy nem igazán sikerül villámgyorsan, főleg, ha a kísérőtök még teljes erőből rúgkapál is, mert mondjuk baromira nincs kedve veletek tartani. (Példának okáért: mert még meg szeretné nézni, hogy ki nyer azon a nyomorult kocsiversenyen, basszus!) Hát, nem tűnik valami kivitelezhető akciónak, pedig a rómaiak a későbbiekben nagyon penge stratégáknak bizonyultak (nagy átlagban, persze). Az ilyen „ragadjuk ki a tömegből a széplányt” című projektek Tarzan vagy Pókember-féléknek szoktak sikerülni, akik a levegőből jönnek, és oda is térnek vissza. De erről nincs szó a sztoriban.

Akárhogy is volt, a tömeges leányrablás első etapja sikerrel zárult, ugyanis a csajokat elhurcolták, a fogadás miatt összeszedett pénz a bukmékereknél maradt (ki törődött most azzal), az apák, anyák meg nemhogy végigkutatták volna a római házikókat, hogy megkeressék a lányaikat (akit egyszer már elraboltak, annak úgyis mindegy), hanem nagy felháborodásukban hazarohantak, és mindjárt gyűlésezni kezdtek, hogy most mit csináljanak. (Jegyezzük meg, azért biztos akadt olyan anya, aki még irigyelte is a lányát, mert milyen romántrikós dolog, ha így kezdődik egy szerelem …)

A legenda úgy szól, hogy Romulus végigjárta emberei házait, hogy megvigasztalja az elrabolt hajadonokat, felesleges jajveszékelni, ruhát tépkedni meg még kevésbé, ugyanis még nem létezik olyan bevásárlóközpont, ahol utána újakat lehetne beszerezni, márpedig az ember a mézesheteiben ne legyen legalább szakadt, és ne járjon otthonkában, ha egy mód van rá … Ilyen és hasonló vigasztalásokkal szolgált a drágalátos Romulus, aki persze nem maga rabolt nőt, neki úgy rabolta az egyik embere: a szabin csajszit Hersiliának hívták, és ennél sokkal többet nem is sikerült megtudni róla, gyerekszülésben például a jelek szerint nem állított fel rekordokat …

A szabin és egyéb illetékességű asszonykák (mert elég hamar azok lettek a meglehetősen kiéhezett férjek jóvoltából) lassan belenyugodtak a sorsukba, kiderült, hogy a szedett-vedett népségből azért vannak egész jó kiállású pasik is, akik a sok építkezéstől szépen megizmosodtak, és még a rehabilitált szenvedélybetegek is kezelhetőek. Itt véget is érhetne a történet, de persze lesz még folytatás, remélhetőleg hamarost!

A bejegyzés trackback címe:

https://szexcsatakanno.blog.hu/api/trackback/id/tr942697271

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tiboru · http://blogrepublik.eu 2011.03.01. 19:59:22

"Nagy bulit rendeztek, állítólag Neptunus tiszteletére, bár Rómának nincs is tengerpartja. "

Annó lehet, hogy volt... Valahol olvastam, hogy Ostia az ókorban is közelebb volt a mostani 20 (?) kilométernél, hát még Romulus idejében :-)

tiboru · http://blogrepublik.eu 2011.03.01. 20:02:44

Amúgy meg gyermekkori vágyam, hogy a 2500-3000 évvel ezelőtti itáliai kavalkádot megértsem (szabinok, etruszkok, latinok, satöbbik), és azt, hogy ezekből a nímand törzsekből hogy lett párszáz év alatt az a Római Birodalom, amitől a mai napig eláll a lélegzetem...

Gloria Mundi · http://szexcsatakanno.blog.hu 2011.03.01. 20:09:42

@tiboru: Azért azt még a legendák sem állítják, h Róma a tengerparton lett volna :) De Neptunus vagyis Poszeidón eredetileg nem is tengeristen volt, hanem lóisten, még abból az időből, mikor a görögök ősei nem értek ki a tengerpartra, és népvándoroltak ...

Sajna a legendákból nem sok esélyünk van megérteni, hogy Róma hogy lett az, ami, a kezdetek elég homályosak ... Tény, h ez is a történelem egyik csodája. Vagy szted a földönkívüliek egyik projektje volt? :)

tiboru · http://blogrepublik.eu 2011.03.01. 22:40:59

@Gloria Mundi:

Hát hogy az emberek nem egyedül csinálták, az majdnem tuti :-))

Csuri / Bariildi 2011.03.01. 22:59:26

Gloria,
én úgy tudtam, hogy leitatták a férjeket, idegen pasikat, és úgy tudták elrabolni tőlük a nejüket - ebből mindjárt az is következik, hogy nem csupa szűzet raboltak....?
De nehogy forrást akarj tőlem, mert ez csak vmi homályos emlék valahonnét...
A posztó viszont édes, mint mindig, tessék írkálni ilyeneket és hasonlókat!!
Római sztorik nálam is rulez, jöhet még!!!

Gloria Mundi · http://szexcsatakanno.blog.hu 2011.03.01. 23:05:15

@tiboru: Ők azt állították, h az istenek :) Lehet, h igazuk is volt, ki tudja.

@Csuri / Bariildi: Úgy tudom, h feleségeket nem raboltak, csak eladósorban lévő csajokat, de meglehet, h ez csak a szelídített verzió, és ha vki csinos volt, akkor nem nézték, h milyen a státusza. A leitatás a cirkuszban történt volna? És akkor ők hogy nem lettek részegek? :)

Alcanis Ivennil 2011.03.01. 23:16:52

Jee, végre poszt! Már elvonásom volt. A milstory szünetel, az ÁSÉS behalt, a modoros meg csak felbassza az agyam, már rég nem olyan vicces, mint eleinte.

Szabin nők rulz :D

Ha már Róma, Clodius akciója Bona Dea ünnepén volt már?

Gloria Mundi · http://szexcsatakanno.blog.hu 2011.03.01. 23:46:49

@Alcanis Ivennil: Ez a nick vmi anagramma lehet, csak nem tudom, mi az eredeti ...

Clodius még saját jogán nem volt, csak a húgocskája révén :)

Vérnyúl, Döme, Dagi, Fufu, avagy a Jó, a Rossz, és 2011.03.02. 05:26:43

ez egy nagyon jó példa arról, hogy hogyan épül be a nők elleni erőszak és a nemi erőszak, mint tradíció és hagyomány a népek eredetmondái közé.

lásd rege a csodaszarvasról - hunor, magor, avagy dúl király lányainak elrablása és megerőszakolása, avagy hogyan alapszik a mi kis hímsoviniszta és szexista népünk eredete szintén a nők elleni erőszakon, és nemi erőszakon.

skarlát betű · http://hutlenseg.blog.hu 2011.03.02. 08:24:19

@Vérnyúl, Döme, Dagi, Fufu, avagy a Jó, a Rossz, és: Ebben igazad van, létezett olyan korszak, amikor így volt szokás nőt szerezni, de később ebből is színjátékot csináltak, előre levajazottan rabolták a nőt.

Dr. Bélus___ 2011.03.02. 08:41:21

@Vérnyúl, Döme, Dagi, Fufu, avagy a Jó, a Rossz, és: Jaj te kis elnyomott, meggyötört, kirekesztett... :) Azért ne izgulj, az ókorban nem csak a lányokat erőszakolták meg... hisz ki tud ellenállni egy csinos, szőrös s*ggnek? Így már OK az egyenlőség? :)

tiboru · http://blogrepublik.eu 2011.03.02. 09:13:35

No lám, címlap; jobb később, mint soha :-)

Gloria Mundi · http://szexcsatakanno.blog.hu 2011.03.02. 09:39:41

@Bélus___: Sztem ez baromira nem ókorfüggő. Kb minden korban így működött a dolog, amikor csoportos garázdaságot engedett meg a helyzet (pl a vezér). De a legtöbb pasi mégse jellemzően más pasikat erőszakol meg. Van ilyen is, főleg, ha nem akad más (börtön, fiúkollégium), akkor is jellemzően a fiatalabbak, gyengébbek, szőrtelenebbek válnak áldozattá (vagy tévednék?), de azért jóval nagyobb lehet a megerőszakolt nők, mint ffiak aránya.
És azért az sem mindegy, h direkt bosszúról, büntetőakcióról van-e szó, vagy nőszerzésről, hosszú távra. Gondolom én ...

tucano 2011.03.02. 18:54:41

@Gloria Mundi: Nem tudom, hogy illik-e megkérdezni, hogy láttad-e a Caligula cimű filmet, sztem elég anyaggal szolgál néhány poszthoz. Bár ritka gusztustalan film (ez célja is volt a rendezőnek), de az első éjszaka jogás jelenet bevallom meglepett egy picit, valahogy nem úgy képzeltem el.
Nőrablásnál, meg nem annyira nehéz a cipelés, csak a későbbi vitás kérdéseket megelőzendő oda kell verni egyet...
Persze nem ezt javallom, csak egyértelmű, hogy így történt:)

Gloria Mundi · http://szexcsatakanno.blog.hu 2011.03.02. 20:41:15

@tucano: Nem láttam a filmet, de posztokhoz írásbeli anyag van bőven, gondolom, a filmrendezők is nagyjából azokból a forrásokból táplálkoznak, mint én :P Bár Caius Caesarnak lehet, h rosszabb a sajtója, mint a valóság volt, akkoriban se "sine ira et studio" írtak a történetírók ...
Ius primae noctis sose létezett a történészek szerint, de a középkorral kapcsolatban szokták emlegetni egyébként is. Mire gondolsz konkrétan?

Odaverésen azt érted, h eszméletlenre? Mert különben csak védekezés lesz az egészből.

tucano 2011.03.02. 21:45:17

@Gloria Mundi: Húú, akkor hála égnek téged sem raboltak még el, nem tapasztalati a közlésed:)Nem akarok tanácsot adni esetleges aberrált olvasóidnak, de a nők döntő többsége rögtön elveszti a cselekvőképességét, ha megütik. Az összes nőknek szóló önvédelmi tanfolyam lényege ugye az, hogy sikíts, kapálózz, tépd ki magad és menekülj, de a valóságban sajnos szinte mindig az ellenkezője történik. Első pofon után teljes leblokkolás:(((

Ha van egy kis ráérő időd, akkor mindenképpen nézd meg a filmet, valahol a Nagy zabálás és a Taxidermia közé tenném gusztustalanságban, igazi botrányfilm volt a nem is annyira szoftszex részek miatt is. Ja, és rekonstruálták a Colosseum egyik showgépét is működés közben, valami döbbenetes. De lelövöm a poént, szóval esküvő, megjelenik a császár, majd közli, hogy első éjszaka joga és rádönti az asztalra..... a vőlegényt.

Gloria Mundi · http://szexcsatakanno.blog.hu 2011.03.02. 22:19:47

@tucano: Nem, szerencsére nem raboltak el, és nem is próbáltak. Nagyon szar lehet, tán én is leblokkolnék. Nemtom. (Beleolvastam Natascha Kampusch könyvébe, ő is úgy írja, h leblokkolt, mikor a pasi elrabolta, de ő még csak 10 éves volt. Viszont később sem mert szökni, mikor elvitte valahová bevásárolni pl, annyira rettegett.) Felnőtt fejjel egyszer verekedtem, mikor megtámadtak a portói főpostán, de nem hagytam magam, igaz, egy nő támadott meg. Azon kívül csak otthon kaptam verést, tán 17 évesen utoljára, de akkor is kapálóztam, ha jól emlékszem ...

Nem biztos, h nekem való az a film, te ... Olvasni még képes vagyok ilyeneket, de ha látom, az jobban megvisel.

juditmanó 2011.03.03. 14:44:33

@tucano: Ha jól emlékszem, akkor először a menyasszonyt, utána khmm, kézzel a vőlegényt. Különben teljesen igazad van, ritka gusztustalan film, pedig néhány nevesebb színész is játszik benne.

tucano 2011.03.03. 15:39:05

@juditmanó: hú, azért örülök, hogy nem emlékeztem ennyire:) Van benne az a gép, amin forgó kaszákat hajtanak a népek, a porondon nyakig beásott rabszolgák felé. Közben az úri közönség helyben vásárolható kavicsokkal dobálhatja őket. Szóval interaktívan bevonták a nézőket a hétvégi kulturális programba. Hát az se volt egyszerű.
Mondjuk akárhányszor vmi amfiteátrumban járok, mindig megpróbálom elképzelni, hogy milyen lehetett, amikor hajócsatákat szerveztek. De aztán beláttam, hogy a képzelőerőm sokkal limitáltabb az ő showbizniszükhöz képest, mert én elképzelni se tudom, ők meg megcsinálták.

juditmanó 2011.03.03. 15:50:11

@tucano: Igen, arra gondolsz, amely gyakorlatilag az aréna/amfiteátrum teljes szélességében halad, rajta nem tudom minek öltöztetett szolgák, a porondon, meg ahogy írod, nyakig beásva a bűnösök, szenátorok, rabszolgák stb. Oda beküldi Caligula a vőlegényt is, de ő túléli, mert ügyes. Na ezt a részt már nem tudtam nézni.
süti beállítások módosítása