Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Másfél év és 77 poszt telt el a kezdetek óta, de eddig még egyetlen sztorink sem szólt azonos neműek közti szexről. Bevallom, kicsit tartok a reakcióktól, bár már nagyon sok kényes témát pedzegettem, borzoltam az idegeiteket, ez azonban mégiscsak premier.

Miért pont most jutott ez eszembe, kérdezhetnétek … Szomorú aktualitása van.

Ha szavazást rendeznék, vajon melyik téma foglalja el a portugál híradó legnagyobb részét az utóbbi napokban, valószínűleg a következő három lenne dobogós:

1. Szüksége van-e Portugáliának IMF segítségre?
2. Ki nyeri a köztársasági elnökválasztást?
3. Mourinho az első, aki megkapta a FIFA-tól a világ legjobb edzője címet.

Nos, bármelyikre is szavaznátok, nem lenne szerencsétek. Ezekről is szó esik persze a luzitán beszélgetős műsorokban és híradókban, de a pálmát mégis egy gyomorforgató bűnügy viszi el. New Yorkban a 66 éves Carlos Castro nevezetű újságírót megölte és már holtában kasztrálta ifjú pártfogoltja, a férfi manökenként tevékenykedő, 22 éves Renato Seabra. Az szépfiú állítólag azt kiabálta, hogy „már nem vagyok homokos” …

Nem a bűnügyről akarok írni, ez nem az a blog. Csak eszembe juttatta a mitológia egyik érdekes sztoriját, amelynek elregélésével még tartozom (tudom, sok sztorival tartozom, nem szűkölködöm témákban, ha lesz bennem elég erő, még évekig elringathatlak benneteket kellemes mesékkel).

Megint Zeusz papa végtelen étvágyánál tartunk, amivel egykor a blogot kezdtük, és amelyhez többször visszatértünk, mert már önmagában is szinte kiapadhatatlan forrása az abszurd sztoriknak. Eddig csak nőnemű lények iránti csillapíthatatlan vonzalmáról esett szó, pedig … Ha most egy világ omlott össze sokakban, elnézést, a mitológián nem tudok változtatni. Nézzük hát a sztorit, mert kissé hosszúra nyúlt a bevezető.

Ganümédészt nevezhetnénk a trójai szép Heléna férfi (?) megfelelőjének. Érdekes módon ő valóban trójai volt (Helénával ellentétben, aki csak második házassága révén tett szert erre a jelzőre), mégpedig a városalapító Trósz király egyik fiaként látta meg a napvilágot, és anélkül, hogy bármiféle nyűgös szépségversenyen kellett volna részt vennie, meg zsűrit vesztegetnie, kikiáltották a világ legszebb ifjának. Slussz, passz, vitának helye nincs.

Ha úgy gondolnánk, hogy egy fiúgyermek esetében ez különösen kedvező fejlemény, akkor ezt az ötletet verjük ki a fejünkből. A görög mitológia világában az átlag fölötti szépség egyébként sem szokott túl sok jóra vezetni, normál esetben nemi erőszak, nemkívánt terhesség és számos, a féltékeny feleség (vagy anyós) által fifikásan végrehajtott válogatott kínzás várja azt, aki többször állt sorba a testi bájak osztogatásánál, mint ott, ahol az agytekervényeket szaporították külön kérésre.

Ganümédész sem járt sokkal jobban, bár a nemkívánt terhességet legalább megúszta. Nem teljesen világos, ki vetette ki rá a hálóját először, Zeusz maga, aki hirtelen felfedezte magában a saját neme iránti érdeklődést és mindjárt coming out-olt is, vagy ő csak másodhegedűs volt ebben a sztoriban, mert az ifjú tehetség valódi felfedezője nem más, mint Éósz, latinul Aurora, a hajnal istennője. Ha Ganümédészt először egy jó nő csábította el, akkor legalább abban bízhatunk, hogy erre nem csecsemő korában került sor, ahogy egynémely különös ábrázolás mutatja (lásd a kommentelendő festményt alább).

Időzzünk el egy kicsit Éósznál, mert ő se fehérmájúnak született, csakhogy beleesett Árészba, vagyis abba a hibába, hogy más (isten)nő pasijával kamatyoljon, és ezt sajna az érintett, kicsit sem szívbajos Aphrodité is megtudta. A szerelemistennő nem hagyhatta szó, illetve átok nélkül, hogy félhivatalos szeretőjére más vetett szemet, és persze a vetélytársnőt büntette meg: azóta Aurora minden reggel arra ébred, hogy borzasztóan be van indulva, és gyorsan keresnie kell egy szemrevaló ifjoncot, akit magára ránthat. A hajnalpír az ő arcpirulása: ezen túl pirkadatkor gondoljatok az oxitocinra. Na, így fedezhette fel Éósz a kis Ganümédészt is, és nem hagyott neki békét, amíg meg nem történt, aminek meg kellett történnie. (Nem valószínű, hogy a srác annyira bánta volna.)

Zeusz vagy Éósznál látta meg Ganümédészt, vagy a saját szakállára fedezte fel, mindenesetre elrabolta, mégpedig a változatosság kedvéért nem bikaként, hanem sasmadárként. Egy túlméretezett sasmadárként, tegyük hozzá, ha egy felnőtt srácot képes volt megtartani a karmai között. És reménykedjünk, hogy a srác tényleg felnőtt volt már.

Az emberrablást (emberrablás? Jaj, miért kell ilyen csúnya szavakat használni, Gloria?) hivatalos sajtóközleményben egyébként azzal indokolták, hogy Zeusznak és úgy általában az isteneknek sürgősen szükségük van … na mire? Egy pohárnokra! Mert nem bírják megemelni a kancsót, ha nektárt vagyis mézsört vennének magukhoz. Tényleg, nem várhatjuk el echte istenektől és istennőktől, hogy a saját kelyhükbe öntögessenek.

Ja, hogy ez a státusz határozatlan idejű szerződés keretében már egy örökkévalóság óta be volt töltve, mégpedig egy női munkavállaló által, aki az ifjúság istennője lévén soha nem léphette át a nyugdíjkorhatárt, és megcsúnyulása sem volt napirenden (ami egy női munkavállaló esetén elbocsátáshoz vezethetne)? Ugyan már! Ez részletkérdés, kérem, ne tessék kukacoskodni. Költségvetési megszorítások idején új státusz kreálása nem erkölcsös dolog, sokkal célravezetőbb a megunt alkalmazottakat kirúgni, hogy kedvenceink helyet kaphassanak a munka világában! Háromszoros éljen. (A munkaügyi per Hébé kontra Olümposz még azóta is folyik ...)

De ne higgyünk a porhintésnek, hogy ez az egész sztori nem szólt másról, mint holmi fejvadász akcióról egy igazán fontos állás betöltése érdekében. Ó, nem. Zeusznak konkrét szexuális céljai is voltak Ganümédésszel, de részleteket nem áll módunkban közölni. (Lehet, hogy ezúttal nem is bánjátok annyira?)

Mivel még az istenek királyának is van lelkiismerete (jééé), Zeusz kárpótolta a srác apját, Trósz királyt, oszt adott neki egy arany szőlőtőkét, meg két lovat. Ráadásul megüzente az öregnek, hogy milyen jó lesz a kis Ganümédésznek odafönt, az istenek között, ő maga is istenné válik, sose öregszik meg, és így sose megy nyugdíjba, tehát a nyugdíjkasszát se fogja terhelni apanázsának kipengetése.

Az egyébként nem derül ki, hogy szegény Ganümédész mit szólt az egészhez, védekezett-e, megadta-e magát főnök-szeretőjének egy mukkanás nélkül, esetleg élvezte-e az egészet. Se a szexről, se a melóról alkotott véleményét nem tudjuk, de kemény élete lehetett (vagy van), éjjel-nappal szolgálatban, és még az öregedés se segít rajta, pedig annak előnyei is vannak. A vén kujonok a friss húst szeretik …

Amikor elterjedt Hellászban a fiúszerelem (melyet Szókratész és Platón is gyakorolt, mint tudjuk), ezt a sztorit vették elő a jóemberek, hogy vallásilag igazolják azt, az intellektuális alapokra helyezett érzelmi kötődést, amely egy idősebb férfi és egy serdülő srác között jött létre, és biztosította, hogy a pasiknak egyáltalán ne legyen szükségük nőre. Nem szép idők voltak azok, meg is látszik, mennyi marhaságot sikerült összehordaniuk, amelyet aztán elneveztek filozófiának. Na ja, ha a nők dumcsiznak, az meg pletykálkodás. Jellemző.

Ganümédészt egyébként a Vízöntő csillagképpel azonosítják, de, de, feleim, ezt figyeljétek, János evangélista előképeként is funkcionál! Ezzel az elgondolkodtató adalékkal búcsúzom, és előre mondom, hogy az esetleges gyalázkodó, homofób kommenteket úgy kimoderálom, mint a sicc.

A bejegyzés trackback címe:

https://szexcsatakanno.blog.hu/api/trackback/id/tr262588959

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

juditmanó 2011.01.17. 09:55:18

Glória, a poszt nagyon j, de az a festmény.... Egyértelművé teszi a póz Zeusz szándékait, és jól láttam, Ganümedesz bepisilt az emberrablás közben?
Olyan kis csúnya az a gyerek :)

Gloria Mundi · http://szexcsatakanno.blog.hu 2011.01.17. 11:22:31

@juditmanó: Jól látod, bepisil. És ennél rondább csecsemőt már végképp nehéz lenne festeni. Mit akart ezzel az egésszel Rembrandt, nekem rejtély. Ez nagyon kínos, pederaszta ábrázolás ...

tiboru · http://blogrepublik.eu 2011.01.17. 11:23:52

Basszus, ezek szerint Zeusz atyánk nemcsak biszex, hanem ráadásul enyhén (?) pedofil hajlamú is volt..?

Gloria Mundi · http://szexcsatakanno.blog.hu 2011.01.17. 11:27:41

@tiboru: Az eredeti mítosz szerint nem. Sőt, Graves azt írja, h maga a szexuális motiváció is elég későn került bele a mítoszba, és elsősorban a fiúszerelem kedvelői alakítgatták úgy a sztorit, h érdekeiknek megfelelő jelentést kapjon. De mindenképpen ifjúról, és nem kisgyerekről volt szó, ezért nem értem ezt a festményt.

IV. (Parkoló) Béla · http://aparkolokiralyai.puruttya.hu 2011.01.17. 11:31:34

A gyerkőc helyében én is bepisilnék, ha egy ilyen böszme nagy madár megragadja a kezem az éles csőrével, és én is ugyanilyen fejet vágnék ha megérezném a madár száj/csőr szagát.
A sas egyértelműen beteg lábai helyett a csőrét használja, a hortobágyi madárkórházban a helye.

OFF

Rémlik valakinek az a film amiben Peter Falk játszott és az asztalnál ülve meséli az egybegyűlteknek, hogy Afrikában olyat látott, hogy a cecelegyek embergyerekeket rabolnak? Nekem a sasos gyermekelhelyezési törekvésről ez ugrott be.

Gloria Mundi · http://szexcsatakanno.blog.hu 2011.01.17. 11:36:56

@IV. (Parkoló) Béla: Ez jó ... Csak nem ornitológus vagy? Milyen a madárcsőr szaga? Nagyon borzalmas? Ez a gyerek már alapban ronda, nem csak a fintortól :)

IV. (Parkoló) Béla · http://aparkolokiralyai.puruttya.hu 2011.01.17. 12:15:51

@Gloria Mundi:
Nem vagyok ornitológus, de azért lehet egy enyhe bukéja a nyershúst zabáló sas leheletének...
A sas mindig a lábaival ragadja meg az áldozatát, a vízből képes a halat kivadászni.
A csőre rendkívül erős, a nyers húst tépi miközben a lábaival tartja.

Lehet, hogy Rembrandt úgy értelmezte, hogy "Jajjj gyerekem olyan aranyos(?) Vagy, egyem a húsod!"
Vagy inkább Chokito? (Ronda és finom)

Halmozottan Hátrányos · http://hatrany.blog.hu 2011.01.17. 12:47:56

A férfiszerelem témájánál soha ne felejtsük el, hogy akkoriban csak a férfiak tanultak, csak ők voltak műveltek, olvasottak, intelligensek. A nő vezette a háztartást és kihordta a gyereket, de igazán szellemi partner csak egy másik férfi lehetett; nem véletlenül ered onnan a mondás, hogy a legszebb szerelem az, ami két férfi között születik.

Gloria, azt hallottam, hogy annak idején a nők olyannyira otthon voltak (majdhogynem bezárva), hogy bevásárolni is a férfiak jártak. Ebből mi igaz?

Gloria Mundi · http://szexcsatakanno.blog.hu 2011.01.17. 12:59:59

@Halmozottan Hátrányos: A polísz struktúrában volt ilyen helyzet, a férjezett, magas rangú nőket ill. lányokat valóban szinte bezárva tartották, és csak korlátozottan juthattak szellemi táplálékhoz, de úgy tűnik, ez időben és társ. osztályban is igen behatárolt. Mivel ezekben családokban a nőknek voltak rabszolgáik, azok intézhették a bevásárlást, az biztos, h alacsonyabb társ. osztályok soha nem engedhették meg maguknak, h az asszonyaik otthon malmozzanak. Olykor még az is kellemes, ha az ember lánya nem tartozik az arisztokráciához. :)

Egyébiránt pedig a hetairák, a művelt prostituáltak is ugyanolyan szellemi partnerek lehettek: persze ezek nem a polísz polgárainak lányai közül kerültek ki, hanem idegenek voltak.

A fiúszerelem nem csak ebben a klasszikus korban dívik, hanem később is, a hellenizmus idején, és Rómában is divat lesz. Hozzátartozik a dologhoz, h az ókori ember számára a vágynak nincs neme, tehát az ébredhet azonos nemű ember iránt is, és ebben nem találnak semmi kivetnivalót. (Nincs olyan meghatározás, h homoszexuális vagy biszexuális, ezeket mi használjuk, visszamenőleg, de anakronisztikusan.)

Még egy dolog: azért fiúszerelem, mert mindig egy idősebb (30-on túli) ffi és egy fiatal, tizen- vagy huszonéves serdülő ifjú között szövődik, és a fiatalabb a passzív fél. Persze, mikor idősebb lesz, ő válik aktívvá, de már másik partnerrel.

juditmanó 2011.01.17. 13:00:20

Azért a másik festményen is lehet gondolkodni, Ganümedesz puzdrája vagy tegeze (majd a szakértük javítanak) elög fallikusra sikeredett :)

juditmanó 2011.01.17. 13:02:24

@Gloria Mundi: Épp akartam írni, hogy a hetérák között azért voltak magasan müvelt hölgyek.

juditmanó 2011.01.17. 13:03:43

bocs az elütésekért, nem állítottam át a német billentyüzetet :(

Gloria Mundi · http://szexcsatakanno.blog.hu 2011.01.17. 13:09:59

@juditmanó: Ja, az a fallikus izé nekem is feltűnt :)

tiboru · http://blogrepublik.eu 2011.01.17. 13:27:02

@juditmanó:

Bezzeg annó voltak hetérák...

Napjainkban nekünk meg itt vannak a pláza[moderálva]k.

Izé, plázacicák...

Gloria Mundi · http://szexcsatakanno.blog.hu 2011.01.17. 13:39:40

@tiboru: Nemár, luxusprostik most is vannak. :) Ez a műfaj se hal ki soha ...

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2011.01.17. 13:42:15

Ha valaki=valami mindenható, akkor szexuális életében miért kéne csak az felemás megoldásokra törekednie? Egyértelemű, hogy egy magát valamire is tartó Isten minimum biszex. Olyan isten meg nincs, aki=ami nem mindenható.

Gloria Mundi · http://szexcsatakanno.blog.hu 2011.01.17. 13:57:55

@efes: Ezen a mindenhatóságon vitatkoznék, a monoteizmusban van mindenhatóság, de ahol már osztozni kell a funkciókon, ott sztem ez értelmezhetetlen. Mert kioltják egymást az ellentétes érdekek. Ami a felemás megoldást illeti, hát, abban igazad lehet :)

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2011.01.17. 14:05:10

@Gloria Mundi: Hát azért, pl. Poszeidon is úgy gondolta, hogy feltétlenül ki kell küldenie azt a kelgyót a Laokóónékra (Lao Kohn? :), pedig a szárazföld már nem az ő illetékességi területe... Na mindegy. Akkor mondom úgy, hogy az isten természetszerűleg természetfeletti, így szexualitásának is természetfelettinek kell lennie. :) Nem véletlenül tartja a mondás: bassza meg az a ilyenolyan isten! Mondjuk ezt mindenre, vörösiszaptól a politikusokon át félrement kalapácsütéstől liluló hüvelykujjra egyaránt. Vagy csak úgy, egyáltalán, irányultság nélkül..

Martialis · http://martialis.blog.hu 2011.01.17. 14:07:19

@Halmozottan Hátrányos:
"A férfiszerelem témájánál soha ne felejtsük el, hogy akkoriban csak a férfiak tanultak, csak ők voltak műveltek, olvasottak, intelligensek."

De azt se felejtsük, hogy nem minden férfira áll ez :)

Jól is néztek volna ki a görögök, ha csak művelt és intelligens férfiak lehettek volna szerelmesek egy fiúba, a többiek meg nem :)
Nem beszélve arról, hogy sok férfi azért nem biztos, hogy éppen szellemi partnert keresett a 14-16 éves fiúkban :)

Martialis · http://martialis.blog.hu 2011.01.17. 14:10:00

@Martialis:
Az a gond ezzel, hogy a legtöbb információnk a fiúszerelemről éppen Platón műveiből származik, aki speciel valóban rendkívül magasan képzett szuperintelligens pasas volt...

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2011.01.17. 14:13:49

@Martialis: Valahol olvastam, hogy pl. a spártaiaknál a férfiszex (tehát nem szerelem) majdhogynem része volt a katonai kiképzésnek. Márpedig a spártai katonák nem éppen azok a kifinomult intellektuelek voltak, utalnék csak a Thermopülai-szorosban véghezvitt balhéra.

Gloria Mundi · http://szexcsatakanno.blog.hu 2011.01.17. 14:17:01

@efes: L. trójai háború. Azért tartott olyan sokáig, mert mindkét oldalon istenek is beavatkoztak, oszt egy ponton muszáj volt belenyugodniuk (elvileg), h kimaradjanak a buliból. De persze ez a szex-dolog az állati alakban történő kufircolásra is áll, főleg ffi istenek esetében, Zeusz ebben nagy gyakorlatra tett szert :P

@Martialis: Na meg a csúfversekből, a regényekből, etc ... Persze nem ugyanazzal az emelkedettséggel kerül szóba, mint Platónnál, de tény, h szóba kerül. Igazad van, ez a szellemi közösség blabla sokszor csak blabla.

Martialis · http://martialis.blog.hu 2011.01.17. 14:25:15

@efes:
"pl. a spártaiaknál a férfiszex (tehát nem szerelem) majdhogynem része volt a katonai kiképzésnek"

Én erről nem tudok, de:
- annyira nem különítették el egymástól a szexet és a szerelmet a görögök ("plátói szerelem" náluk nem létezett)
- azt mondta valaki (bár nem spártai volt, emlékeim szerint), hogy ha a katona szerelmes a mellette álló bajtársába, akkor aztán nagyon keményen fog harcolni, egyrészt, hogy amazt megvédje, meg, hogy imponáljon neki.

Úgy tudom egyébként, hogy ezt a "szerelmesekből álló" csapattestet meg is csinálták egyszer - de Thébában.

Martialis · http://martialis.blog.hu 2011.01.17. 14:36:41

@Gloria Mundi:

"Na meg a csúfversekből, a regényekből, etc"

A gúnyversekkel meg sokszor az a baj, hogy direkt sértegetni akarnak... Pl. Hippónax nem azért nevezte Búpaloszt métrokoitésznek, mert az illető valóban ezt megtette... :)

A Thébában gyorsabb voltál :)

Gloria Mundi · http://szexcsatakanno.blog.hu 2011.01.17. 14:48:57

@Martialis: Azzal együtt mégiscsak info-források. Csak nem szabad készpénznek venni őket :)

Donna Anna · http://operahumor.blog.hu/ 2011.01.17. 19:35:18

A görögök jól kijöttek volna az Edo-kori szamurájokkal... :D

Gloria Mundi · http://szexcsatakanno.blog.hu 2011.01.23. 16:58:45

@tiboru: Ezentúl így fogol káromkodni, hallom már :)

Angyal111 2011.01.25. 21:44:35

Udv Gloria!

Ujonckent csatlakozom az olvasoid kozze!
Ma talaltam erre az oldalra, es hat.., meg kell valljam IMADOM AZ IRASAIDAT!
Koszonom, hogy vagy! Koszonom, hogy vidamsagot csenpesztel a mai napomba! Mostantol rendeszesen jovok es olvasok!
Koszonom! :D

Gloria Mundi · http://szexcsatakanno.blog.hu 2011.01.25. 22:12:57

@Angyal111: Örülök neked, üdv körünkben.

Egyébként eldobom az agyam, 18-as karikát kaptam, emberek ...

tiboru · http://blogrepublik.eu 2011.01.26. 09:46:45

@Gloria Mundi:

Akkor mostantól elismerten nagykorúnak tekintenek :-)

vén betyár 2011.01.26. 13:23:40

@Gloria Mundi:
Azt a metrokoitészét!
Emlékszem egy korábbi hozzászólóra, aki azt írta, hogy milyen jó lenne, ha így tanítanák a mitológiát, a történelmet a gimiben.
Arra ő sem gondolt, hogy az esti vagy a levelező szakon.:)
Végre beért a blog!:)

Angyal111 2011.01.26. 15:28:13

@Gloria Mundi: Szeretnek gratulalni a 18-as karikahoz! Szerintem ez remek! Igy meg izgalmasabb! :D

Gloria Mundi · http://szexcsatakanno.blog.hu 2011.01.26. 16:02:59

@vén betyár: Ja, volt ilyen ötlet. És ismét meg lehet csinálni :)

@Angyal111: Aranyos tőled, de még 24 óráig se volt az enyém, önként lemondtam róla. Úgy éreztem magam, mintha meggyűrűztek volna :)

Gloria Mundi · http://szexcsatakanno.blog.hu 2011.01.26. 16:04:20

@Angyal111: Köszi az elismerő szavakat, vmi gáz van az indával, nem tudlak visszajelölni, igaz, még igazából nem ismerjük egymást, de majd lassanként :)

Angyal111 2011.01.28. 15:24:58

@Gloria Mundi: Azert koszonom, hogy legalabb a szandek meg van benned! :D

Kismy 2011.03.01. 13:57:05

annak idején egyetemen szántunk egy teljes előadást (megszavazta a közösség :) a görög homoszexualitásra. sajnos a jegyzeteimet nem találtam, hogy pontosan idézzek, így csak rémképeimre hagyatkozhatok.
naszóval... a miértre, hogy mé kezdtek Iorgoszék egymással, arra az volt a válasz, hogy Hellasz természeti viszonyai egy bizonyos népességnövekedést már nem bírt el az adott mezőgazdasági-technológiai szinten. márpedig ilyen esetben automatikusan belép valamiféle társadalmi szabályozás. a felvilágosult görögök meg úgy döntöttek, hogy öldöklés helyett inkább otthonhagyják az asszonyt, és ellesznek egymással.
a másik, amire emlékszem, hogy máig láthatóak antik romoknál az ókori grafittik, hogy "itt járt Béla és Józsi" plusz szivecskék körben. valamint amikor egy ilyen pár szakított egymással, ajándékba vázát adtak egymásnak, mondhatni köcsögöt a köcsögnek :) s ezeken a vázákon enyhe célzásként egymásnak örömet okozó férfiakat ábrázoltak. ha jól emlékszem, a szépművészetiben lehet is eldugva ilyen vázákat találni.
süti beállítások módosítása