Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Habkönnyű, erotikus olvasmányt ígértem legutóbb, de valahogy most ez a sztori jutott eszembe. Igazából nem most gondoltam rá először, a blog kezdete óta szeretnék róla mesélni, de valahogy sose volt energiám belekezdni. Mert ez is több részes lesz, igaz, két nagy sorozatommal örökre végeztem, úgyhogy jöhet megint egy újabb, ha nem bánjátok.

Talán nem tévedek, ha azt mondom, hogy a Minótaurosz volt életem első mitológiai figurája. Ovis koromban kaptam egy narancssárga, nekem nagyon tetsző labirintust, amelyen kis fémgolyót kellett végigvezetni.

Noha már akkor is meg volt tiltva saját játékok oviba való behurcolása, természetesen én is megszegtem a szabályt, és szépen el is kobozták tőlem egy időre ezt a csodát. De életem első okostojás-botránya is ekkor tört ki (volt még belőle később bőven), ugyanis én tudtam, amit az óvónénik nem: hogy mi vagy ki a fene az a Minótaurosz.

Még szerencse, hogy egy négy vagy ötéves gyerek számára semmi furcsa nincs abban, hogy egy néni egy igazi bikával esik szerelembe, és mindent megtesz annak érdekében, hogy gyereke is szülessen tőle … Természetes dolog, mint megannyi más mesebeli képtelenség, amit első szóra elhiszünk gyerekként – vagy lehet, hogy nem hisszük, de szívesen elmerülünk a történetben.


Nézzük most azonban a felnőtt, hard-core verziót, mert nem dajkamesékre szerződtem.

Minósz királyról érintőlegesen esett már szó valamikor nagyon régen, tavaly augusztusban, mikor Európé elrablásáról regéltem. Abban a sztoriban is volt egy bika, ami nem lehet véletlen: maga Zeusz kegyeskedett ennek képében elcsábítani Európét, aztán, hogy a szex miként esett meg köztük, azon lehet morfondírozni, mindenesetre a bika-fixáció megmaradt a családban: Minósz ennek a bika-Zeusznak a legidősebb fiacskája.

Minószunk tehát Krétán éldegélt testvéreivel együtt, és már nevelőapja halála előtt azon törte a buksiját, hogy ki fogja majd örökölni a trónt, ő, vagy az öccse, és, hogy biztosra menjen, jóslatot kért Poszeidóntól, a tengeristentől (érdekes, hogy miért nem a saját papájától, de lehet, hogy sose lehetett elérni az öreget, mert mindig baromira el volt foglalva), aki nagy kegyesen azt jövendölte, hogy természetesen ő, vagyis Minósz lesz a főmufti, és, ha a jóslat valóra válik, legyen már szíves feláldozni Poszeidónnak a világ leggyönyörűbb bikáját, még csak nem is kell érte bejárni Kréta összes marhavásárát, mert a tengeristen maga szállítja le a jószágot.

Isteni „belépő”, kicsit plagizálja Aphrodité születését, de azért elég hatásos: a hófehér bika a tenger habjaiból emelkedik ki. (Jó, hogy a James Bond-filmek is ezzel operálnak olykor, mi újat lehetne még kitalálni?)

Bár azon elgondolkodhatunk, hogy minek ad Poszeidón egy gyönyörű bikát, ha mindjárt vissza is kéri, de az istenek észjárását kissé nehéz megérteni. Valószínűleg teszt volt az egész, és Minósz elbukott rajta. Ugyanis esze ágában se volt kinyiffantani a csodálatos barmot, kerített helyette másik bikát, oszt azt áldozta fel.

Botor módon azt hitte, hogy a Nagy Testvér nem figyel, és észre se veszi, hogy bóvlit kapott reggelire. Persze, hogy észrevette. Ilyenkor ugyebár büntetés jár, mégpedig nem akármilyen. Ott sújtsunk le, ahol a legjobban fáj egy pasinak. Szarvaztassuk fel: ráadásul azzal a bizonyos bikával.

Poszeidón tehát fogta magát, és Minósz feleségét, a szépséges Pasziphaét úgy belebolondította abba az isteni fehér marhába, hogy a szerencsétlen naphosszat meg egész éjjel is csak a knósszoszi palota pirosra festett falait kaparta.

Nem volt már szűzlány, szült pár gyereket, például Phaedrát, Ariadnét és Deukaliont, csupa világhírességet, de ilyen gerjedelem még sose vett rajta erőt. Muszáj volt valamit tennie, hogy a bika közelébe férkőzhessen, mitöbb, szépen mondva, egyesülhessen vele … Hogy nem rettentette el az ekkora hímekre jellemző elképesztő méretű szerszám, az érthetetlen.

Viszont azzal tisztában volt, hogy ennek a csodabikának nem a humanoid nőstények a kedvencei, tehát külső segítséget kell igénybe vennie célja megvalósítása érdekében. Kapóra jött, hogy a férje alkalmazásában állt a kor legzseniálisabb feltalálója, Daidalosz, aki megvonta a vállát, és egyszerűen csodás kihívásnak tekintette kenyéradója feleségének legújabb hóbortját, oszt hosszas tervezés, méricskélés, rajzolás és modellépítés után megalkotta az exkluzív műtehenet, avagy a világ első szexgépét.


A dolgot valahogy úgy kell elképzelni, hogy adott volt egy tehén formájú szerkezet, amelybe a királynő belebújt, és a szerkezeten Daidalosz kialakított egy méretes tölcsért: ebbe dugta be a szerszámát a szépséges bika (lehet, hogy szegény Daidalosznak még ezt a műveleti részt is saját kezűleg kellett irányítania), aztán a kispriccelő ondó egyenest ment Pasziphaé ölébe. Azt azért kétlem, hogy ettől a királyné úgy érezte, hogy szeretkezett a bikával, de vitatkozzatok, ha akartok.

Ha az egész mutatványnak az volt a célja, hogy legyen belőle egy szörny, akkor a küldetést sikeresnek minősíthetjük. Pasziphaé a biológia minden törvényét megcáfolva hibrid lénynek adott életet: ez volt a Minótaurosz, vagyis Minósz bikája … Kedves gesztus, hogy a férjéről nevezte el a kis fattyút. Minótaurosznak ember teste, bikafeje volt, valamint farka (ezek szerint kettő is), és kiskorában még kezelhetőnek bizonyult, de ahogy kamaszodott, bizony kezdett kiütközni rajta a kangörcs, meg hasonló, tizenévesekre jellemző furcsaságok, például a válogatás nélküli gyilkolászás, ettől meg mindenki frászt kapott a palotában.


Ahelyett, hogy pszichoterápiára vitték volna a kamasz Minótauroszt, megint Daidalosz apót húzták elő a kalapból, ha már benne volt a szörnycsinálásban, most tegye is jóvá a dolgot, építsen privát börtönt a dögnek, csak minél fifikásabbat, hogy ne a srác ne tudja előadni a Szökésben című örökbecsűt.

A mester ismét zseniálisat alkotott persze, feltalálta a labirintust, és a közepére betette Minótauroszt. Nem valami humánus megoldás, de nem jutott jobb az eszükbe.

Valamilyen oknál fogva a szörnyecske nem apájának szelíd, kérődző természetét örökölte, és esze ágában se volt megelégedni a legelészéssel, mitöbb, friss emberhúsra éhezett.

Kapóra jött, hogy az athéniek kinyiffantották Minósz oda emigrált fiát, Androgeuszt (mert túl sokszor győzött a sportversenyeken, és ezt a helybéliek nem bírták lenyelni), így a krétai király jóvátételre volt jogosult. Mivel Minótaurosz valóságos ínyenc volt, meg a mostohaapja is a kedvében akart járni valahogy, ha már életfogytiglani sötétzárkára ítélte, ez a jóvátétel kilenc évente hét fiatal srác és szűzlány képében jelent meg Krétán, jobban mondva a szörny asztalán (ha volt neki asztala).


Izgalmas kérdés, hogy minek kellettek Minótaurosznak éppen szüzek, meg fiatal fiúk, miért nem mondjuk öreg matrónákat és nagyapákat lakmározott szívesen … (Kilenc évben összesen tizennégyszer kapott finom falatokat, jól be kellett osztania.) Lehet, hogy a szörny nem csupán enni akart? Végül is pasiteste volt, ne feledjük el, és természetes igényei ...

Az athéniek nem sokat morfondíroztak, csak fizettek, mint a katonatiszt. Nem volt akkoriban szerencsés dolog fiatalnak lenni a csodás városban, annyi fix. Két szállítmány után, mikor a huszonhetedik évben ismét eljött az adófizetés ideje, egy már addig is számos hőstettet maga mögött tudó, és még nagy jövő előtt álló ifjonc, vagyis inkább hérosz, Thészeusz, az athéni király fia, önként jelentkezett takarmánynak, persze valójában azzal a céllal, hogy meggyilkolja Minótauroszt. A második részben meséljük majd el, mi történt Thészeusszal Krétán, ki segítette a küldetését, és milyen sorsra jutott a szörny.

A bejegyzés trackback címe:

https://szexcsatakanno.blog.hu/api/trackback/id/tr172393852

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Blokkolnád? 2010.10.24. 11:08:03

Például őt? Itt most szabadon megteheted, s nem csak holmi rajzolt figurákat. Olyan ez, mint egy rabszolga-facebook.Rabok legyünk, vagy szabadok? Nos, ez itt nem igazán választás kérdése. Már születni se szabadon születsz, Isten hozott az új világban. ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lord Ruthwen 2010.10.24. 08:47:20

Újabb kiváló poszt, ráadásul az egyik kedvenc görög mitológiai sztorimról..

Kedves Gloria, bearanyoztad a vasárnapomat! :)

Gloria Mundi · http://szexcsatakanno.blog.hu 2010.10.24. 11:45:24

@Lord Ruthwen: Örülök neki :) Miért kedvenc? Neked is gyerekkori emlék?

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2010.10.24. 13:16:12

Oké, hogy pasi teste van, de bika fejjel gondolkozik :)
Lehet, hogy jobban vágyott volna egy tehénre, de nem kapta meg, ezért igen frusztrált volt. Ha már embereket kell ennie és utálja az athénieket, kézenfekvő volt, hogy azok legyenek fiatalok. Az jobban fáj.

Lord Ruthwen 2010.10.24. 13:54:30

@Gloria Mundi: Gyermekkori, bár nem olyan régi mint a Tiéd... Már bőven általános iskolás voltam amikor megismerkedtem ezzel a történettel - meg a többivel is :) Aztán később hobbimmá vált a görög mitológia... :)

nemzetikonyves · http://www.gyepu.hu 2010.10.24. 16:17:59

Érdemes szétnézni a kereszténység felvétele előtti ősmagyar mitológiában is!

Ebből pedig megtudhatjátok, hogyan csinálták a régebbi generációk, még ha nem is beszéltek róla ;) www.nemzetikonyvesblog.hu/dr-balazs-lajos-amikor-az-ember-nincs-es-ezen-a-vilagon/

prometheus_X 2010.10.24. 16:19:39

Görögék és rómaiék nem voltak olyan finnyásak, aminek farka volt azzal dugtak - aminek nem, de annak is megfelelt, azzal is :) kár pironkodni ezen :)

Gloria Mundi · http://szexcsatakanno.blog.hu 2010.10.24. 16:44:36

@Lord Ruthwen: Azért a nagy részét én is iskolásként szedtem már fel :)

@nemzetikonyves: Érdemes, de ez nem szakterületem, ezért nem merészkedtem eddig azokra a tájakra.

butatót 2010.10.24. 16:45:10

Valaki elmagyarázná nekem, hogy mi történik azon a képen, ahol a hölgy egy fénymásolón lovagol? Lemásolja a boldogabbik felét és a papírról életre kel a 3D-s Minotaurosz?

Gloria Mundi · http://szexcsatakanno.blog.hu 2010.10.24. 16:54:02

@butatót: Ezen a képen én is elgondolkodtam, de egyértelmű magyarázat talán nincs is. A művészt (André Pijet) kéne megkérdezni :) Vhogy megtetszett az ötlet. Az első kép meg Picasso, de sztem ezt sokan úgyis tudták. :) Iszonyúan izgatta ez a téma is a festőket.

Helikoptert lízingbe · http://csuporgia.hu 2010.10.24. 16:55:12

@butatót: Szerintem a sunájáról egy kopit generál.

butatót 2010.10.24. 17:02:22

@Gloria Mundi:
Ja, hogy ez műalkotás? Akkor nem kérdeztem semmit :)
Egyébként miért negatív az avatarképed? Ha valaki látni akar, vissza kell konvertálnia (igaz, hogy csak egy kattintás, de akkor is...). Feltéve, ha a te képed, persze.

Gloria Mundi · http://szexcsatakanno.blog.hu 2010.10.24. 17:14:26

@butatót: Maradjon ez kérdés. Én se értem a te avatarod :)

konrada 2010.10.24. 17:24:16

A pajzán értelmezést kihagyva: az öreg marha is rágós, valszeg az emberhúsnak se tesz jót, ha öregből van.;)

Matsu 2010.10.24. 18:27:46

"Minden kilenc esztendőben kilenc ember lép a házba, hogy megszabadítsam őket minden bajtól."
Találós kérdés: melyik novellából van az idézet?
Egyébként az egyik leggyönyörűbb olvasmányom volt, úgy egész életemben.

nemzetikonyves · http://www.gyepu.hu 2010.10.24. 19:19:42

@Matsu:

JORGE LOUIS BORGES : Aszerión háza

Csuri / Bariildi 2010.10.24. 19:35:35

@Helikoptert lízingbe:
a kopogenerál hálásan köszöni, felveszi a szlogenjei közé :)))
Szerintem a lemásolássalmintegy "szül" egy szörnyecskét. Naon modern :)

Matsu 2010.10.24. 20:45:57

@nemzetikonyves: AszTerión igazából, de amúgy talált :)

vén betyár 2010.10.25. 10:37:11

Gratulálok és köszönöm!Megint sikerült egy kedvenc történetem alapos, de mégis olvasmányos és humoros feldolgozását olvasnom egyik kedves szerzőmtől.Igazi telitalálatok a képek is.Alig várom már, hogy rendkívül érdeklődő unokámat is megismertethessem ezekkel a történetekkel, nemcsak a lightos, szoftos ifjúsági változatokkal.

Gloria Mundi · http://szexcsatakanno.blog.hu 2010.10.25. 13:04:27

@vén betyár: Mennyi idős korában akarnád rázúdítani szegényre? Nézd meg, belőlem is mi lett ettől :)

Donna Anna · http://operahumor.blog.hu/ 2010.10.26. 00:02:17

Szegény Minótaurusz egy félreértett tragikus krakter... ő csak szeretetre vágyott. Róla is van opera, egészen új (kb. 2008-as), arra nagyon vadászom. Mivel a drága, ölelgetni való mackó John Tomlinson énekelte, direkt neki írták, egyértelmű, hogy neki kell drukkolni.

Amúgy csináltam M-ról fanartot is.

christianisthelawr.deviantart.com/art/The-Tears-of-Asterion-144182057?q=&qo=

Borges-novella rulz.

Gloria Mundi · http://szexcsatakanno.blog.hu 2010.10.26. 19:55:17

@Matsu: Itt fenn is van a neten:
dutri.uw.hu/other/Jorge%20Luis%20Borges/borges13.htm

@Donna Anna: Nahát, én ezt a fanart kifejezést, bevallom, nem ismertem. Mea culpa :(
Szép :)
Így is lehet értelmezni a sztorit, az a jó ezekben a mítoszokban, h azt látsz bele, amit akarsz, forgathatod egy csomó irányba :)

hoesett 2010.11.08. 14:22:03

Skócia és Anglia mitoszba emelt párbaját (Egyszervú és Oroszlán) is el lehet mesélni úgy, hogy éppen a lényeg maradjon ki.
süti beállítások módosítása