Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Tudom, már hiányzik nektek Aphrodité, meg a napfényes mediterrán világ, ez így, október derekán nem is csoda, úgyhogy egy kicsit hanyagoljuk az északi tájékot, és mesélünk kedvenc istennőnk viselt dolgairól, no meg a mitológia legszemrevalóbb pasijáról, akit elég gyakran emlegetünk ma is, bár inkább negatív értelemben, ha egy krapek nem éppen egy Adonisz … De milyen, ha az? Lehet, hogy annyira azért nem kellemes (mármint neki).


Ha tudnátok, mekkora felelősség ilyen jó pasinak lenni! És milyen fárasztó!


Volt egyszer egy ostoba királyné, aki azzal hencegett, hogy az kislánya, Szmürne, szebb még magánál Aphroditénél is. Mivel a hübriszt, vagyis a túlzásba vitt büszkeséget az istenek nagyon nem díjazzák (ahogy a diktátorok szokták gondolni: csak nekik szabad eszméletlen szépeknek, okosaknak és egyebeknek lenniük), sajna a rendkívül hiú szerelemistennő is kiakadt, és bosszút esküdött.

Szegény Szmürne, aki semmiről nem tehetett, egyszer csak azon vette észre magát, hogy nyakig bele van zúgva a saját apjába, és ha törik, ha szakad, bele kell feküdnie az ágyába. Akadt egy jótét lélek, a dajkája, aki ebben a marhaságban nem hogy megakadályozta volna, hanem még segítette is: jól leitatta a királyi papát, oszt amikor az már se látott, se hallott, bemászott hozzá a kislány. (Csak halkan hozzáteszem, hogy Noéval Lóttal ugyanezt tették a lányai, mikor azt hitték, hogy nem lesz kitől gyereket szülniük.) Ha nem haragusztok, nem részletezném, hogy mi történt, mindenesetre Szmürne teherbe esett.

Dajka, egy vödröt ide, mert hánynom kell ...


Mikor a király rájött, hogy mitől gömbölyödik olyan furcsán a lánya hasa, egyetlen megoldást látott: agyoncsapja őt is, meg a kisfiát/unokáját is, amíg világra nem jön az egész család szégyenére. Szmürne elmenekült, az apja utána, ki tudja, hány hónapos terhesen persze nem tud az ember lánya igazán sprintelni, úgyhogy király is könnyedén utolérte a szerencsétlent, és tényleg csak egy hajszálon múlt, hogy agyon nem ütötte … De hirtelen – dea ex machina –  ott termett Aphrodité, aki közben rájött, hogy ezzel a vérfertőzési átokkal kissé elvetette a sulykot, és … nem, nem fogta le a király kezét, csak a lányt változtatta mirhafává. A király lesújtott, a fa kettéhasadt, kiesett belőle az újszülött Adonisz. Úgy első blikkre nem valami kellemes életkezdet.

Nem tudjuk honnan, de Aphroditénél épp ott volt egy láda, biztos előre készült, vagy folyton ládákat cipelt a galambok vontatta járgányán, és mivel nem volt kedve pólyázni, pelenkázni, meg szoptatni, bepakolta a ládába a nyivákoló csecsemőt, aztán odaadta Perszephonénak, az alvilág királynéjának (Hádész feleségének), hogy tüntesse el valami sötét zugban … Sajna hasonló dolgok csecsemőkkel manapság is megesnek, ha nem éppen kívánatos a világrajövetelük, csak a sötét zug egy kukában szokott lenni.

Ne panaszkodj, Szmürne, hogy fa lettél, legalább a szülési fájdalmakat megspóroltad magadnak.


Persze az alvilág királynéjára bízni valamit úgy többé-kevésbé egyet jelent a halálos ítélettel, de nem egészen, mert bizonyos protekciósok még az alvilágból is vissza tudnak térni. Az istenek meg ki-be járnak. Perszephoné cipelte hát a kis ládikát, hová dugjam, hová dugjam, egyébként is, mi van benne, úgy nyöszörög … Majd pont egy nő nem néz bele egy nyöszörgő ládába (egyébként pasi is belenézett volna, hátha valami vadiúj szerkezet …) Belenézett, és látott egy gyönyörű kisbabát. Hát persze, végül is Adoniszról beszélünk.

Így ránézésre ez a baba nagyon klassz pasi lesz 18 év múlva ...

Na, ezt kár lenne valami sötét zugban eltemetni, gondolta Perszephoné, majd felnevelem, oszt jó lesz nekem szeretőnek. Nem semmi rendőrségi rajzoló lett volna ebből az istennőből, ha egy csecsemőarcban már a jövendő pasi markáns vonásait ilyen biztonsággal felfedezte. (Én még nem látom a saját kisfiamon, hogy milyen pasi lesz, őszintén szólva.) Meg valami extra növekedési hormon-készletet is befecskendezhetett (mint a Klónok támadásában azok a fura manökenek, akik a klónharcosok fejlődését siettették), mert a kis Adonisz hirtelen már férfi is vót, bár igaz, hogy  nyilván több szépséggel, mint szeretői tapasztalattal rendelkezett – akkor még.

OK, Adonisz, a testépítésből mára elég, Aphrodité most megmutatja, hogyan kell nőt masszírozni. Ő ebben ínyenc.


Vagy a futárszolgálattal volt valami gond, vagy Aphrodité nem figyelt oda az olimposzi pletykákra, de mire értesült róla, hogy a kis üvöltő ládalakóból, akit őt valami setét zugba akart elpaterolni, Perszephoné barátnéja hivatalos ágyasa lett (érdekes, hogy Hádész, az említett hölgy férjecskéje ezt nem nehezményezte), Adonisz már jó ideje boldogította az alvilág úrnőjét. Gondolhatjuk, hogy a szerelemistennő nem hagyhatta ezt annyiban. Ki találta ki ezt a kis mitugrászt? Hát nem az ő cselvetése folytán született egyáltalán, sőt, nem ő volt még a bábaasszonya is? Jó, hogy utána besuvasztotta egy ládába, de az érdemei elévülhetetlenek.

Na, ezzel a bicepsszel már lehet kezdeni valamit!
 

Sipirc le a Tartaroszba, szemügyre venni a kis Adoniszt. Nocsak, nem is rossz pasi. Nem hiába volt az anyja majdnem (csak majdnem!) olyan szép, mint maga Aphrodité, és hát az a(z) (nagy)apja se lehetett annyira ronda. Na, arról szó se lehet, hogy Perszephoné sajátítsa ki magának. De a barátnénak esze ágában se volt kiszolgáltatni a srácot, bár az biztos inkább ment volna a felvilágra, mint örökké a hullák és mogorva halottmosók között gubbasszon, mintha a Helyszínelők egyik epizódjában rekedt volna.

Aphrodité, mint törvénytisztelő állampolgár ekkor a főbíróhoz, Zeusz papához, régi ismerősünkhöz fordult panaszával (írásos beadvány, illetékbélyeggel meg mindennel ellátva), miszerint neki van joga Adoniszhoz, mert nélküle nem is létezne. Zeusz persze, aki, ha nem a saját kisded játékairól volt szó, mindig úgy tett, mintha a vizek fölött lebegne, és ilyen piszlicsáré ügyek nem lennének méltók a figyelmére, ugyanúgy elhessegette a szerelemistennőt azzal, hogy menjen alacsonyabb fokú bíróságra, mint amikor a szépségverseny ügyében kérték fel zsűrizésre.


Zeusz, naaa, ne csináld már, ítéld oda nekem Adoniszt, lécci, lécci!


Az alacsonyabb fokú bíróságon Kalliopé, az epikus költészet múzsája elnökölt (ez a bírói szakma már akkor is el volt nőiesedve, vagy épp nem volt epikus költő, akit ihletni köllött vóna?) ... A bírónő meghallgatta a prókat és a kontrákat, majd kihirdette a nem salamoni, de annál is jobb ítéletet (még jó, hogy Adonisz már nem volt csecsemő, mert esetleg kettőbe vágják …): mindkét istennőnek joga van az ifjú szépséghez, mégpedig egyforma mértékben, de mivel a szegény Adonisz is csak ember, és olykor szabira kell mennie, az év egyharmadával saját maga rendelkezhet. (Mégiscsak jók a női bírók, már ekkor gondoltak az emberi jogokra!)

Aphrodité persze úgy tett, mint aki elfogadja az ítéletet, legalábbis elsőre jó lesz így is, próbáljuk csak ki az ifjoncot, idomítsuk be, mert a szépség ugye nem minden … Hátha nem is olyan ügyes a srác, akkor meg minek foggal-körömmel ragaszkodni hozzá.

Ébresztő, kisfiam, ugye nem gondolod, hogy itt  is lazsálni fogsz, mint Perszephonénál?
 

A következő részben kiderül, hogy mennyire volt ügyes és idomítható Adonisz, meg, hogy mit szólt Aphrodité új liblingjéhez Árész, aki már annyi kellemes percet szerzett a szajhaistennőnek.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://szexcsatakanno.blog.hu/api/trackback/id/tr701468302

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

NAR 2009.10.23. 12:22:24

A szépfiúkkal mindig gond van, mindenféle (isten)nő el akarja csábítani, sokkal jobban jártok a kopaszodó pocakos férfiakkal :-)

Ms. Mazsola · http://msmazsola.blog.hu/ 2009.10.23. 14:18:49

Áh, a sejtelmes ókor, jöhet ide bármilyen szép és erős Brünhilde vagy Trisztán, mégiscsak ez marad a szívem csücske.
A fogantatáson már meg sem lepődök, mióta Oidipusszal kezelik a kis hamvas 14 évesek lelki világát gimiben...

Mérges gomba 2009.10.23. 18:19:23

egész jó összefoglaló, csak 1 aprócska hiba van benne... ama bizonyos lányai által leitatott bibliai hős nem Noé volt (neki fiai voltak) hanem Lót:)

Gloria Mundi · http://szexcsatakanno.blog.hu 2009.10.23. 19:17:47

@Mérges gomba: Teljesen jogos, Noét is részegen találták, meg pucéron, de a fiai ... Azonnal javítom. Csak az bosszant, h ma du. 1 bibliakutatóval beszélgettem róla, és még neki se tűnt fel! :) Hiába, olykor azt halljuk, amit akarunk, nem azt, amit mondanak nekünk ... Köszi!!!

Gloria Mundi · http://szexcsatakanno.blog.hu 2009.10.23. 19:20:56

@NAR: Ki mondta, h a kopaszodó pocakosakat nem akarják elcsábítani? Nem a külsőtől függ, hanem a sármtól :)

Csuri / Bariildi 2009.10.23. 19:20:57

Gloria,
ha egy negyedik sztoriba is belekezdesz és folytatásokban közlöd, akkor én.... nem állok jót magamér'!!!
Gőzünk nincs mi lett Brünhildével és a fiúkkal, vagy Izoldáékkal, te meg visszamész itten az ókorba és szépfiúkkal kezdesz dobálózni....
Amúgy a pasi elosztása 1/3 - 1/3 arányban jópofa, de úgy nem mennék bele, hogy az év egyharmadában nálam, aztán mehet a másikhoz meg szabira.
egy nap nekem, két nap szünet, az már kezelhető, nem?

Gloria Mundi · http://szexcsatakanno.blog.hu 2009.10.23. 19:21:45

Egy kérdés: nálatok látszik az olvasószámláló? Nálam egy ideje nem. A firefox-ban végképp nem, most már az explorerben sem. Nem tudom, mi a fene lehet vele.

Gloria Mundi · http://szexcsatakanno.blog.hu 2009.10.23. 19:23:18

@Ms. Mazsola: Tudtam! Pedig próbálok itt lobbizni a középkori hősök érdekében. Bár a Nibelungok sztorija is az ókorba nyúlik inkább vissza ...

Gloria Mundi · http://szexcsatakanno.blog.hu 2009.10.23. 19:24:27

@Csuri / Bariildi: Mindenkire sor kerül, minden történetnek lesz befejezése. De unalmas lenne lineárisan mesélni :) Így mindig izgulhattok, és van miért benéznetek hozzám :)

Gloria Mundi · http://szexcsatakanno.blog.hu 2009.10.23. 19:26:27

@Gloria Mundi: Ja, a felosztás ... Tényleg kezelhetőbb, ahogy mondod, de hát ez a Kalliopé nagyobb időtávokban gondolkodott, végül is az epikus költészet múzsája volt :) Egyébként Aphrodité majd jön egy csellel :)

Ms. Mazsola · http://msmazsola.blog.hu/ 2009.10.23. 20:18:56

@Gloria Mundi: Szegény középkor csak azért olyan mellőzött, mert eleve kevesebbet tudunk róla, kevesebbet foglalkoztunk a mondáival... Sosem késő megszerettetni, jó lobbizást!

Olvasószámláló: ha arra gondolsz, h egyszerre hányan olvasunk, akkor én látom (Firefox).

Gloria Mundi · http://szexcsatakanno.blog.hu 2009.10.23. 21:22:15

Vmi össze-vissza működik, Mazsola, látom 1 kommentedet oldalt, itt meg nem jelenik meg ... Az olvasószámlálóm visszajött, most éppen. De nem értem, miért tűnik el olykor. Vkinek tippje???
A középkorról annyi a tévhit, h azzal nehéz szembeszállni. 1000 évet csak úgy, pár mondattal elintéznek, oszt annyi. Hát ennél tuti, h több figyelmet érdemel. Úgyhogy én megteszem a magamét, ami az irodalmi részét illeti :)

Ms. Mazsola · http://msmazsola.blog.hu/ 2009.10.23. 21:25:18

@Gloria Mundi: Sok kitartást hozzá, mi itt szívjuk magunkba a feltárt tudást, mint a szivacs. :-)

A kommentem lehet, hogy azért nem itt jelenik meg, mert a másik poszthoz írtam... (Igen, sok a szabadidőm :-D) De lehet, hogy csak a blog.hu szerverein matatnak valamit, és azért ilyen rapszodikus az oldal.

Csuri / Bariildi 2009.10.23. 21:44:45

Én látom a számlálót: 109, ami ebben az órában elég szép :)
Merthogy címlap!! Megérdemelten.
Gratula!
De azért negyedik folyamba ne kezdj, léccilécci, elvesztem a fonalat!!!

Gloria Mundi · http://szexcsatakanno.blog.hu 2009.10.23. 21:47:10

@Ms. Mazsola: Nem, ide írtad, amint válaszoltam rá, megjelent ... A fene érti.
Kis szivacs :)

Gloria Mundi · http://szexcsatakanno.blog.hu 2009.10.23. 21:48:41

@Csuri / Bariildi: Igen, most én is látom, frissítettem az oldalt, tán attól jelent meg. Lehet, h néha lefagy.
Meglep, h ilyen későn tették fel a címlapra, érdekes.
OK, nem kezdek 4. folyamba, amíg vmelyiket a 3 körül nem végzem ki :)

Neoprimitív 2009.10.23. 23:49:31

@Csuri / Bariildi: Ha jól sejtem, Afrodité még egy ennél is rövidebb csereidőszakra gondolt, egyem azt a nagylelkű zúzáját.

Nagyon off: vasárnap megyünk új beaujolais-t tesztelni...

Csuri / Bariildi 2009.10.24. 00:25:41

@Neoprimitív:
hoppá! úgy érted hogy egyik a másik után, aztán kis szusszanásnyi szünet??
Ez jó forgatókönyv, teccik!
Az off-ra: Jó utat nektek, és várjuk a beszámolót.... Le nouveau beaujolais est arrivé! - ez szok kiírva lenni minden café vitrinjére :))))
Élvezzétek!

tiboru · http://blogrepublik.eu 2009.10.24. 01:16:09

@Neoprimitív:

Sajnos ahhoz (mm a beaujolais nouveau-hoz)egy kicsit korán lesztek ott (november harmadik csütörtökje még egy kicsit odébb van), de a tavalyi sem rossz...

Glóriától meg bocs az offért, de a jó bor és a szex végül is kéz a kézben jár :-)

trocadero 2009.10.24. 04:48:22

Azt hiszem, áttérek a hellén vallásra, hátha felfedez engem is Aphrodité. Be is mutatok mindjárt neki egy áldozatot...

Gloria Mundi · http://szexcsatakanno.blog.hu 2009.10.24. 09:44:47

@Neoprimitív: Valójában teljesen ki akarta sajátítani magának ... :) De persze nem lett jó vége.

Gloria Mundi · http://szexcsatakanno.blog.hu 2009.10.24. 09:46:30

@Csuri / Bariildi: Ahogy az egyik képen látjátok, együtt is lehetett, 3asban :) Persze csak alkalmanként, amikor az istennőknek kedvük volt hozzá, (hogy egrecíroztassák a pasit) ...

Gloria Mundi · http://szexcsatakanno.blog.hu 2009.10.24. 09:47:30

@tiboru: Semmi gond, ez egy közösségi portál vagy mifene :) Kár, h én nem ihatok :(

trocadero 2009.10.25. 01:08:48

@Gloria Mundi: Juh, ökör és kecske híján boráldozatot mutattam csak be (megittam egy csomót, és egy keveset kiöntöttem), de még egy galambot sem láttam azóta. Várok....

Müszélia 2013.10.20. 17:17:51

de az nem aphri ott a képen, hanem thetis.

Gloria Mundi · http://szexcsatakanno.blog.hu 2013.10.20. 20:05:33

@Müszélia: Melyik képre gondolsz? Egyébként nem veszem ezt túl szigorúan, ha poénos és a szöveghez épp illő képet találok, veszem a bátorságot, h átértelmezzem. :)

Müszélia 2013.10.21. 06:43:40

@Gloria Mundi: ítéld oda adoniszt, lécci - ahol a csajszi rátekeredik zeusz úrra.
szóval, csak mutatom a szuper nagy műveltségemet :) különben király a blog, sajnos évekig nem tudtam róla.

Gloria Mundi · http://szexcsatakanno.blog.hu 2013.10.21. 09:42:16

@Müszélia: Ja, az. Igen, most már rémlik, hogy Thetisz, de annyira megtetszett, h nem tudtam kihagyni :)
Köszi - sajnos mostanában nagyon kevés rá az időm, egy ilyen posztot megírni rengeteg munka... Gondolkozom is rajta, h bevezetek vmi rövidposzt-szerűséget.

Müszélia 2013.10.21. 10:00:39

@Gloria Mundi: meg tudom érteni. magam is írtam hasonló cikkeket az indiai mitológiáról, meg néhány, általam érdekesnek tartott témáról, tudom, hogy ez mivel jár, és mennyi időt vesz igénybe. tényleg sajnálom, hogy csak most szereztem tudomást a blogról (tiboru célzott rá valamelyik konteóban), most ezerrel próbálkozom, hogy behozzam a lemaradást.
írj minél többet, szép napot.

Gloria Mundi · http://szexcsatakanno.blog.hu 2013.10.21. 11:20:27

@Müszélia: Mivel most olyan ritkán frissül, sztem nem lesz nehéz behozni a lemaradásodat :)
süti beállítások módosítása