Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

A győztes mindent elvisz

Az előző poszt végén a legizgalmasabb pillanatban szakadt meg a szépségverseny története: mindenki megtette a tétet, vagyis elmondta, hogy mit tud felajánlani számára kedvező döntés esetén. De hogyan reagált Párisz az utolsó ajánlatra?

Először is nyelt egy nagyot. Ugyanis nem ezt várta.

Hermész, mit sutyorognak ezek annyit? Mikor lesz már az eredményhirdetés?

Egy földi nő! Amikor itt van a szerelem istennője karnyújtásnyira, meztelenül, kívánatosan, és egy aranyalmára kacsingatva. Persze, hogy Aphroditét szerette volna, ha már így összejöttek a hegytetőn. Ha nem is azonnal, de megegyezhetnének egy randiban még aznap este, mit kell ezt úgy bonyolítani?

Párisz tudta, hogy  Aphrodité alkalomadtán jóképű halandókkal is elszórakozik, igaz, csak egyről (a trójai Ankhiszészről) szólt a fáma, de ami megesik egyszer, az többször is megeshet ... Említeni nem merte volna, de ez járt a fejében. (Rosszul ismerném a pasik észjárását?)

Na, ezért a nőért érdemes volt háborút indítani? Nem vézna és vérszegény egy kicsit?

Szóval a legszebb földi nő. Kiről is lenne szó? A spártai Helénáról? Ja, hallott valamit harangozni. Elég zűrös nőszemély. Nem is egy mai csirke már, kétgyerekes családanya. Na és? Na és. Aphrodité kötötte az ebet a karóhoz, hogy csaknem olyan szép, mint ő maga. Zeusz lánya! Hattyútojásból kelt ki, ez aztán a pedigré! Ennél már csak kagylóból kikelni előkelőbb dolog. Olyan gyönyörű, hogy a férje, az a bugris Meneláosz meztelenül mutogatja a barátainak. Mintha direkt ki akarná hívni maga ellen a sorsot. Nem megérdemelné, hogy felszarvazzák? De, persze, csak munkás dolog az ... Fárasztó. A veszély nem sokat számít, mert azt egy bikaviadalokban edzett cowboy fel se veszi. Mégis, elmenni Spártáig! Beépülni az ottani alvilágba ... Kinek van kedve ennyit gürcölni egy nőért, akit sose látott?

De Aphrodité nem tágít. Beveti minden csáberejét. Már rég nem a szépségversenyről van szó, ez a beetetés. Felsőbb helyeken eldöntötték, hogy Trójának el kell pusztulnia, és a gépezet mozgásba lendült. Aphroditének is megvan a maga aljas kis indoka, valaki elfelejtett neki áldozni, és az ilyeneket nem lehet megbocsátani. Különben hová jutnánk.  Horribile dictu némelyeknek eszébe juthatna, hogy semmi szükség az istenekre.

Nem tudhatjuk biztosan, miért született meg a döntés, hogy Tróját el kell törölni a föld színéről. Lehet, hogy az olimposzi vezérkar csak unatkozott, lehet, hogy a félistenek között tapasztalható demográfiai robbanásnak akart gátat szabni, vagy arra támadt kedve, hogy Helénát az örökkévalóság idejére celebbé tegye. (Kérjük a konteo-verziókat a megfelelő blogon kibogozni kidolgozni!)

Erósz, legalább ekkorára nőj meg, ha akarsz valamit!

A marhapásztor még kéreti magát, mi van, ha nem is tetszik Helénának, egyáltalán, hogy állíthat oda ilyen göncökben és mindenféle családfa nélkül: itt jön a nagy leleplezés, hogy kicsoda ő valójában: Priamosz király kidobott "elveszett"  gyermeke. Ja, úgy már más. Aphrodité félresöpri a kifogásokat, odafüttyenti a kisfiát, Erószt (ismert még Ámor és Cupido néven is), ő lesz Párisz kísérője, vele mindenkit mindenről meg fog tudni győzni, de a döntő pillanatban, mikor Helénát el kell csábítani, maga az istennő lobbizik majd az érdekében. (Ezt a jelenetet természetesen meg fogjuk mutatni olvasóinknak is.)


Jól van, leteheti a kezét. Akkor ugye megegyeztünk?

Párisz odainti a másik két versenyzőt, meg a biztonsági őrként funkcionáló Hermészt, és Aphrodité kinyújtott tenyerébe helyezi az aranyalmát. Héra és Athéné elsápad haragjában, pedig mindkettő ünnepélyesen megígérte előzetesen, hogy nem lesznek szankciók, se óvás, se fellebbezés.

Nem játsszák meg a hülyét, nem villantanak műmosolyt, nem puszilkodnak a győztessel, vállat vonnak és elmasíroznak a helyszínről. Eskü ide vagy oda, Athéné a dárdáját rázza, Héra meg kedvenc háziállatát, a páváját rugdossa, hogy csipkedje magát, mert más dolguk is van, mint hülye szépségversenyeken parádézni. (A páva persze meg van győződve róla, hogy ő bezzeg nyert volna, és ennek a véleményének hangot is ad, mire ... - de az állatvédőkre tekintettel ezt most nem részletezem.)

Lehet vitatkozni arról, hogy Párisz döntése mennyire logikus, lélektanilag mennyire indokolt, sőt, azon is, hogy volt-e egyáltalán szépségverseny. Robert Graves szerint ugyanis egy kép totális félreértelmezése vezetett az egész sztori kialakulásához, de hogy az a kép mit ábrázolt, senki sem tudja pontosan, csak annyi biztos, hogy három meztelen  nőt, egy almát és egy két férfit, akik közül az egyiknek szárnyai voltak. Lehetne akár a paradicsomból való kiűzetés is, csak Évából van túl sok, de az Ádám szerint sose árt ...)

Athéné, ez nem terrortámadás, hanem szépségverseny, ha nem vetted volna észre.

Ami Aphroditét illeti (ha most mégis megmaradunk a szépségversenyes verziónál), ő az észérveken túl nyilván használta a feromonjait is. Párisz valószínűleg abban a pillanatban megfeledkezett a többiek vesztegetési kísérletéről, mikor az istennő odahajolt hozzá, és egészen közelről sugdolózott a fülébe. Logika ide vagy oda, a döntés inkább zsigeri volt. Vagy hormonális. Vagy mondhatnánk szalonképtelenebbül is.

Lányok, most már öltözzetek fel, mert nem állok jót magamért!


Aphrodité, a fifikás kémnő tehát teljesítette titkos küldetését, elindította a lavinát, és ezzel csodás szórakozást biztosított a gyermeklelkű olimposziaknak, akik kedvükre sakkozhattak a balek halandókkal.

OFF: Ha már istenekről és összeesküvés-elméletekről van szó, ide kívánkozik egy nemrég megjelent könyv ingyenreklámja: Cristovam Buarque: Földalatti istenek, Palimpszeszt-Prae.hu. Nem, a BKV nem játszik benne szerepet.

 

 

 



Néhány a szépségverseny kellemetlen következményei közül

1) Athéné és Héra  minden előzetes megnemtámadási ígéret ellenére bosszút esküdött, és igencsak betett attól fogva Párisznak (valamint rokonságának), ahol csak tudott.

2) Heléna, akit Párisznak el kellett rabolnia, történetesen egy olyan megalomániás király (Agamemnón) sógornője volt, aki még saját kislányának feláldozásától sem riadt vissza annak érdekében, hogy Trója ellen vonulhasson. Ami nem csak Trójának nem vált hasznára, de a görögöket is alaposan megtizedelte.

Kellemes következmények

1) Forró éjszakák Párisz és Heléna életében.

2) Egy jó kis háború az istenek, a hivatásos katonák, illetve a fegyverlobbi legnagyobb gyönyörűségére.

3) Ragyogó alkalom szeretőtartásra a fronton harcoló katonák hátramaradt hitvesei számára.

4) Három baromi hosszú eposz (Iliász, Odüsszeia, Aeneis), amelyekkel gyötörni lehet minden idők diákjait. A millió parafrázisról és képzőművészeti alkotásról már nem is beszélve. Most mi is beálltunk a sorba.

5) És Brad Pittet ógörög  harcos szerkóban láthatta a világ női közönsége. Na, ezért az egyért mégis megérte ...
 

 - Biztos, hogy nem lehet szó többről köztünk, Aphrodité?

- Jaj, Párisz, látod, hogy itt van a gyerek ...

A bejegyzés trackback címe:

https://szexcsatakanno.blog.hu/api/trackback/id/tr921407661

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ms. Mazsola · http://msmazsola.blog.hu/ 2009.09.28. 09:32:19

Na, akkor először egy zsigeri komment: A Trója legjobb segge lehet Brad Pitté, de minden mást kenterbe ver Eric Bana...
Nos, hogy valami relevánsat is írjak a poszthoz: Nagyon jó képeket találtál és olyan részletek is belekerültek, amikről én már régen elfeledkeztem.

Gloria Mundi · http://szexcsatakanno.blog.hu 2009.09.28. 13:39:55

@Ms. Mazsola: Nem néztem segg szempontjából, de lehet :) Egyébként már az Iliász olvasásakor Hektor volt a kedvencem, és mindig a trójaiaknak drukkoltam (tipikus, a veszteseknek szoktam:). Eric Bana tényleg jó Hektor. Majd ő is jön, bár hűséges családapaként nem tipikus szexcsatás hős ...

tiboru · http://blogrepublik.eu 2009.09.28. 16:37:15

@Ms. Mazsola:
@Gloria Mundi:

Hölgyeim,

a férfiseggekről szóló eszmecseréhez nem tudok érdemben hozzászólni, de a poszt ismét kiválóra sikerült!

Az a sápatag Heléna pedig olyan ábrándozva sétál lefelé az oszlopok alatt, hogy fogadjunk: öt képkockával később már ott hever a márványlépcsőkön vérző orral, mert felbukott a fátyolszerű leplében. Nézzétek meg, már rá is lépett, de nem veszi észre a buta tyúkja!

Gloria Mundi · http://szexcsatakanno.blog.hu 2009.09.28. 17:47:38

@tiboru: Szegény Heléna ... Bár nekem úgy tűnik, hogy egyenest belesétál a tengerbe. Vagy belebukik.

antifeminin 2009.09.28. 22:48:28

a csatát értem, de hol itt a szex?! méltán nevezhetnénk különben más, ha nem is mitológiai, de legalábbis ókori játékot szexségversenynek, ha önmagában a pucérság a mérvadó... további kérdés, persze, hogy le van-e írva, h. pucérok voltak a résztvevők, vagy csak a mindent a maga húsi valójában megjelenítő barokk (képi) ábrázolások alapján vetítjük vissza szerencsétlen istennőkre pőreségüket?! ó, gonosz utókor, maradok inkább az allegórikus értelmezésnél. persze, a stílushoz, humorhoz ezúttal is gratula!

Mérges gomba 2009.09.28. 22:53:39

Az elemzés és a hozzáfűzött kommentárok megint feromone...öö...fenumer....öö fenomenálisak lettek:)
a modern értelmezéses képet még meg kell keresnem nagyobban is mert a géppuskás athéne nagggggyon tetszik:D

nemtom mi a gond de nekem alulról a második képbe belelóg egy fehér szövegdoboz, pedig érdekelne

Gloria Mundi · http://szexcsatakanno.blog.hu 2009.09.29. 09:17:48

@antifeminin: Jaj, ez a kötözködés, kedves antifeminin, aki nyilván nő vagy, csak egy nő lehet ennyire anti (tudom, sztereotípia, ez most direkt volt :) Kevés a szex? Erre eddig nem panaszkodott senki. Igen, már a meztelenségnek is van szexuális jelentősége, legalább is itt -- van. Az istennők meztelen felvonulása le van írva Ovidiusnál, Lukianosznál, Hyginusnál. De akkor is így festették volna meg, ha nem lenne leírva, az biztos. Egyébként nem minden képen pucérok (l. még előző poszt). Ja, a szex/csaták meghatározásba az is belefér, h olykor nem szexről van szó. De legtöbbször azért mégis. Ha pasikat kérdezel, sztem egy meztelen nőcis felvonulásra nem mondanák, h semmi szex nincs benne :)

Gloria Mundi · http://szexcsatakanno.blog.hu 2009.09.29. 09:18:47

@Mérges gomba: Köszi a lelkesedést :) A 2. képbe nálam nem lóg bele semmi, lehet, h más böngészőt használsz? A Mozillával teljesen jól látható.

Mérges gomba 2009.09.29. 15:05:15

@Gloria Mundi:
akkor lehet az explorer a ludas, de ha mondasz egy alkotót vagy képcímet,rákeresek amúgy:)

Mérges gomba 2009.09.29. 21:06:45

@Gloria Mundi:
Már volt vagy 2 poszt aminél ilyen volt, de nem minden képnél volt kitakarás, szóval nem értem a hiba szisztémáját teljesen:) vagy mindnél kéne lennie vagy egyiknél sem...szerintem:)
Köszi a linket:) bár én alulról a második képre gondoltam, az a tekergős 6.:)

Gloria Mundi · http://szexcsatakanno.blog.hu 2009.09.29. 21:32:33

@Mérges gomba: Ja, elnézést, akkor megkeresem mindjárt azt a tekergőset. Csodálkoztam is, h a sápatag Helénára vagy kíváncsi, pedig tényleg odaírtad, h alulról, de átfutottam rajta, nem vettem észre.

Gloria Mundi · http://szexcsatakanno.blog.hu 2009.09.29. 21:36:33

Itt a link: mythart.blogspot.com/.../judgment-of-paris.html

tiboru · http://blogrepublik.eu 2009.10.03. 13:03:58

@Mérges gomba:

Az Explorer lehet a hibás, különös tekintettel a 6.0-ra...

Szabadulj meg tőle, MOST!

Donna Anna · http://operahumor.blog.hu/ 2010.06.11. 15:14:23

Tegnap óta ezeken fetrengek, nagyon jóóóó. :D
süti beállítások módosítása